Bug 503575 - LiveCD Installer hangs during guest VM install-to-virt-drive
LiveCD Installer hangs during guest VM install-to-virt-drive
Status: CLOSED NEXTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: qemu (Show other bugs)
11
x86_64 Linux
high Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Glauber Costa
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks: F11VirtTarget
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2009-06-01 14:52 EDT by Don Davis
Modified: 2009-06-15 22:28 EDT (History)
10 users (show)

See Also:
Fixed In Version: 0.10.5-2.fc11
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-06-15 22:28:50 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Don Davis 2009-06-01 14:52:31 EDT
Description of problem:  As soon as i try to install F10 or F11 from LiveCD
to my VM's virtual HD (also running F10 or F11), the installation hangs:
the installer's blue spash screen appears, and the guest's CPU load drops 
below 1%.

Version-Release number of selected component (if applicable):
qemu-kvm x86_64, v. 0.10.4

How reproducible:  consistent for me, one coworker has replicated on his T61/F11


Steps to Reproduce:
1. in virt-manager, boot VM from a .iso file
2. double-click on the "Install to hard drive" icon
3.
  
Actual results:  installer and reboot fails to progreess, the guests's CU load collapses, and the parent's disk activity goes quiet, too.


Expected results:


Additional info:  this failure shows up on:
   * my t500, running F11;
   * my old t61, running F10.  
   * sgallagh's t61, running F11
Comment 1 Stephen Gallagher 2009-06-01 14:55:15 EDT
I experienced this failure when installing the Fedora 10 x86_64 LiveCD (Gnome) in F11 (fully updated as of 6/1/2009).

However, an install of the Fedora 11 Preview x86_64 LiveCD completed successfully for me.

I was unable to identify any log messages that looked suspicious.
Comment 2 Don Davis 2009-06-01 16:45:20 EDT
i replaced my F10 .iso with F11-Preview.  Now the install-to-hard-drive
completes, but after reboot, the restart stalls with a 100% white-on-black 
progress bar.   - don davis
Comment 3 Don Davis 2009-06-01 17:52:34 EDT
this bug is severely blocking me.  i have to run some kerberos tests, and i need VMs in order to do so.  i've spent 4 fruitless days trying to get virt / kvm to
work.
Comment 4 Don Davis 2009-06-01 19:28:48 EDT
gcosta (glommer) told me tonight that his version 0.10.5-1 
fixes my problem, and he's right, my installed VM is working 
now.  on koji: qemu-*-0.10.5-1.fc11.x86_64.rpm

thanks, glommer!        - don davis, IPA group, westford
Comment 5 Mark McLoughlin 2009-06-03 09:27:53 EDT
Thanks for testing, Don
Comment 6 Mark McLoughlin 2009-06-03 11:27:29 EDT
Okay, Stephen says it doesn't fix the issue for him

Please try again with the qemu-0.10.5-2.fc11 update - it fixes a cdrom issue that could be the underlying cause here
Comment 7 Fedora Update System 2009-06-03 12:21:19 EDT
qemu-0.10.5-2.fc11 has been submitted as an update for Fedora 11.
http://admin.fedoraproject.org/updates/qemu-0.10.5-2.fc11
Comment 8 Mark McLoughlin 2009-06-03 17:35:58 EDT
Stephen/Don - thanks for testing and adding a comment to the update
Comment 9 Bug Zapper 2009-06-09 12:56:30 EDT
This bug appears to have been reported against 'rawhide' during the Fedora 11 development cycle.
Changing version to '11'.

More information and reason for this action is here:
http://fedoraproject.org/wiki/BugZappers/HouseKeeping
Comment 10 Fedora Update System 2009-06-15 22:28:16 EDT
qemu-0.10.5-2.fc11 has been pushed to the Fedora 11 stable repository.  If problems still persist, please make note of it in this bug report.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.