Bug 504040 - no hard drives found in anaconda on PowerMac G5
no hard drives found in anaconda on PowerMac G5
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
All Linux
low Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Kernel Maintainer List
Fedora Extras Quality Assurance
: CommonBugs
: 506271 (view as bug list)
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2009-06-03 18:16 EDT by Will Woods
Modified: 2009-11-04 18:35 EST (History)
6 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2009-10-15 14:22:43 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Will Woods 2009-06-03 18:16:27 EDT
After booting netinst.iso from F11 (RC4) on a PowerMac Dual G5 (PowerMac7,2), the system finds no hard drives.

At bootup there is an oops while loading isci_tcp, which may be unrelated. It then takes a very long time for loader to start.

Eventually it starts and loads stage2 and I can get to a shell. 

At this point, sata_svw is loaded but doesn't seem to find any SATA ports or drives. The ata_generic module is not loaded - running 'modprobe ata_generic' just hangs.
Comment 1 Chuck Ebbert 2009-06-08 23:44:22 EDT
This turned out to be a yaboot bug. Fix: https://admin.fedoraproject.org/updates/yaboot-1.3.14-13.fc11

We may want to leave this as a kernel bug because that's what people are going to assume when they search.
Comment 2 Aram Agajanian 2009-07-09 12:16:25 EDT
I was able to install onto a PPC 970 by using the boot.iso at the following URL:


I installed via NFS and had to copy a file named install.img from the boot.iso to the NFS mounted directory.
Comment 3 Adam Williamson 2009-10-15 14:22:43 EDT
I think we might as well close this, as there's no way we can fix it any better than it's fixed currently. closing as WONTFIX as that's technically correct - it could not be fixed in F11 (the reported release) due to time constraints. However, it was fixed in Rawhide so should work in F12, and the alternative boot.iso mentioned in comment #2 can be used to install F11.

Fedora Bugzappers volunteer triage team
Comment 4 Chuck Ebbert 2009-11-04 18:35:02 EST
*** Bug 506271 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.