Bug 510301 - Inactive federation links timeout continually
Inactive federation links timeout continually
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise MRG
Classification: Red Hat
Component: qpid-cpp (Show other bugs)
1.1.2
All Linux
urgent Severity medium
: 1.1.6
: ---
Assigned To: Gordon Sim
Frantisek Reznicek
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2009-07-08 11:56 EDT by Gordon Sim
Modified: 2015-11-15 20:11 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-07-14 13:32:01 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Fix (1.02 KB, patch)
2009-07-08 13:28 EDT, Gordon Sim
no flags Details | Diff

  None (edit)
Description Gordon Sim 2009-07-08 11:56:01 EDT
Description of problem:

Inactive federation links are timed out continually. Source broker logs: "error Connection timed out: closing"; destination broker logs: "warning Inter-broker link disconnected from xxx". Disconnect happens every 8 minutes or so.


Version-Release number of selected component (if applicable):

1.1.2

How reproducible:

100%

Steps to Reproduce:
1. start two brokers
   e.g. on ports 5672 5673
2. establish federation link between them
   e.g. qpid-config add queue test-queue
        qpid-route queue add localhost:5673 localhost:5672 amq.direct test-queue        
3. leave for > 8 mins
  
Actual results:

Logs show connection is timed out by source (5672 in example) and destination then re-establishes it.

Expected results:

No timeouts unless there are network or host failures.

Additional info:
Comment 1 Gordon Sim 2009-07-08 13:28:39 EDT
Created attachment 350971 [details]
Fix

Based on r752581 + -24 patch. Committed to qpid trunk as r792237.
Comment 2 Gordon Sim 2009-07-09 02:56:16 EDT
Fixed in qpidd-0.5.752581-25.el5.
Comment 3 Frantisek Reznicek 2009-07-09 05:03:24 EDT
The issue has been fixed, validated on RHEL 4.7 / 5.3 i386 / x86_64 on packages:
[root@mrg-qe-02 ~]# rpm -qa | egrep '(qpid|rhm|openais)' | sort -u
openais-0.80.3-22.el5_3.8
openais-debuginfo-0.80.3-22.el5_3.8
python-qpid-0.5.752581-3.el5
qpidc-0.5.752581-25.el5
qpidc-debuginfo-0.5.752581-22.el5
qpidc-devel-0.5.752581-25.el5
qpidc-perftest-0.5.752581-25.el5
qpidc-rdma-0.5.752581-25.el5
qpidc-ssl-0.5.752581-25.el5
qpidd-0.5.752581-25.el5
qpidd-acl-0.5.752581-25.el5
qpidd-cluster-0.5.752581-25.el5
qpidd-devel-0.5.752581-25.el5
qpid-dotnet-0.4.738274-2.el5
qpidd-rdma-0.5.752581-25.el5
qpidd-ssl-0.5.752581-25.el5
qpidd-xml-0.5.752581-25.el5
qpid-java-client-0.5.751061-8.el5
qpid-java-common-0.5.751061-8.el5
rhm-0.5.3206-6.el5
rhm-docs-0.5.756148-1.el5

->VERIFIED
Comment 5 errata-xmlrpc 2009-07-14 13:32:01 EDT
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHBA-2009-1153.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.