Bug 520102 - dhclient doesn't run
Summary: dhclient doesn't run
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: NetworkManager
Version: rawhide
Hardware: All
OS: Linux
low
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Dan Williams
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2009-08-28 12:20 UTC by Marcela Mašláňová
Modified: 2009-11-06 09:51 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-11-06 09:51:21 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Marcela Mašláňová 2009-08-28 12:20:53 UTC
Description of problem:
After update to the rawhide I have to manually run dhclient eth0 because I don't obtain ip address. 

Version-Release number of selected component (if applicable):
NetworkManager.x86_64 1:0.7.995-3.git20090813.fc12
NetworkManager-glib.x86_64  1:0.7.995-3.git20090813.fc12
NetworkManager-gnome.x86_64 1:0.7.995-3.git20090813.fc12
NetworkManager-openvpn.x86_64 1:0.7.1-2.git20090714.fc12
NetworkManager-vpnc.x86_64 1:0.7.0.99-3.fc12

How reproducible:
after every reboot

Actual results:
Without network after restart

Expected results:
Functional network.

Additional info:
I suppose this could happen with some change in configuration files or change in NM. Which files should I check?

Comment 1 Dan Williams 2009-11-06 06:06:40 UTC
Does this still happen with latest rawhide?  I know we fixed a bunch of stuff in the DHCP/IP config area back in September.  Thanks!

Comment 2 Marcela Mašláňová 2009-11-06 09:51:21 UTC
NetworkManager.x86_64                   1:0.7.996-6.git20091021.fc12
NetworkManager-glib.x86_64              1:0.7.996-6.git20091021.fc12
NetworkManager-gnome.x86_64             1:0.7.996-6.git20091021.fc12
NetworkManager-openvpn.x86_64           1:0.7.996-4.git20090923.fc12
NetworkManager-pptp.x86_64              1:0.7.996-4.git20090921.fc12
NetworkManager-vpnc.x86_64              1:0.7.996-4.git20090921.fc12

Thanks, fixed in rawhide.

But I wonder if you could create some test suite, if it is possible to test it automatically. I have this problem in every release. Now it's broken for me on other computer on fully updated F-11.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.