Bug 520811 - gnome-shell doesn't start. radeon error
Summary: gnome-shell doesn't start. radeon error
Keywords:
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: gnome-shell
Version: rawhide
Hardware: All
OS: Linux
low
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Owen Taylor
QA Contact: Fedora Extras Quality Assurance
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2009-09-02 14:16 UTC by zachary charlop-powers
Modified: 2009-09-11 00:12 UTC (History)
4 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2009-09-11 00:12:56 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description zachary charlop-powers 2009-09-02 14:16:52 UTC
Description of problem: use "desktop effects" to change to gnome-shell. alternatibely use gnome-shell --replace from teh command line


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible: every time


Steps to Reproduce:
1. start gnome-shell
2.
3.
  
Actual results: restarts X, falters, returns to your session but without gnome-shell


Expected results: start gnome-shell


Additional info:

Ati driver 6.13.0
Release    : 0.2.20090821gitb1b77a4d6.fc12

Ati Card
01:00.1 Display controller: ATI Technologies Inc RV380 [Radeon X600]



command line-readout 
      JS LOG: Loading tweener.js
      JS LOG: Loading tweenlist.js
      JS LOG: Done loading tweenlist.js
      JS LOG: Done loading tweener.js
      JS LOG: Loading equations.js
      JS LOG: Done loading equations.js
mutter: radeon_cs_gem.c:121: cs_gem_write_reloc: Assertion `bo->space_accounted' failed.
Shell killed with signal 6

Comment 1 Dan Williams 2009-09-10 23:38:50 UTC
Got this too on a T41 with rawhide up-to-date as of 2009-09-10.  Maybe a mesa thing not a gnome-shell thing?  I also get glyph corruption after having run gnome-shell twice; not sure if that's related or independent but I haven't seen it before on this machine.

Comment 2 Dan Williams 2009-09-10 23:40:51 UTC
Dave, is the error we're seeing:

mutter: radeon_cs_gem.c:121: cs_gem_write_reloc: Assertion `bo->space_accounted' failed.

something that's mesa's problem?

xorg-x11-server-Xorg-1.6.99.900-1.fc12.i686
libdrm-2.4.12-0.9.fc12.i686
mesa-libGLU-7.6-0.8.fc12.i686

Comment 3 Dan Williams 2009-09-10 23:42:24 UTC
The T41 has an Radeon Mobility M7 LW with 32MB of VRAM.

Also the ati driver version:

xorg-x11-drv-ati-6.13.0-0.3.20090908git651fe5a47.fc12.i686

Comment 4 Dan Williams 2009-09-10 23:49:44 UTC
I have a *T42* actually, not a T41.  my bad.

Comment 5 Dan Williams 2009-09-11 00:12:56 UTC
Fixed by http://koji.fedoraproject.org/koji/buildinfo?buildID=131131 but of course r100 has additional issues.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.