Bug 5232 - IDE ATAPI iomega zip 100 drive and RH intel 6.0
IDE ATAPI iomega zip 100 drive and RH intel 6.0
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jay Turner
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 1999-09-19 18:49 EDT by djones
Modified: 2015-01-07 18:38 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 1999-09-30 08:38:47 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description djones 1999-09-19 18:49:27 EDT
I was using one of the 2 cent tips to help
me set up my IDE ATAPI
iomega Zip drive.  The very first step
references a kernal option,
Being a relative novice at linux, I was
wondering if to enable this
option, is this within lilo.conf?  Or is
this within some other

I had no luck finding this on my RH 6.0
linux system.

After working with the RH support ( with no
luck ), they recommended that I open a issue
with 'bugzilla'.

Any help with this would be appreciated.

Thanks in advance for your assistance.


Darren Jones
Comment 1 Jay Turner 1999-09-30 08:38:59 EDT
All of the kernel options which are necessary to make use of a Iomega
Zip drive are compiled into the stock Red Hat Linux kernel, so you
should be able to skip any steps referring to recompiling the kernel
and specifying kernel options.

Pretty much, you should just drop the thing into your system and on
boot, the drive will be recognized.
Comment 2 djones 2000-02-04 11:21:59 EST
You should also use partition 4.  If not, the drive will never work
correctly using linux.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.