Bug 53206 - cdrom does not mount
Summary: cdrom does not mount
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Public Beta
Classification: Retired
Component: mount
Version: roswell
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Bernhard Rosenkraenzer
QA Contact: Brian Brock
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2001-09-05 02:30 UTC by udippel
Modified: 2007-04-18 16:36 UTC (History)
1 user (show)

(edit)
Clone Of:
(edit)
Last Closed: 2001-09-05 21:03:57 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description udippel 2001-09-05 02:30:03 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows NT)

Description of problem:
mount -t iso9660 /dev/hdd /mnt/cdrom
does not mount "no valid block device"
CDROM(s) used: Roswell iso1 and iso2 from which I installed.
Though cdrom *is* hdd, I also tried hda, hdb, hdc without success.
When I reboot, the installation program starts from cdrom, though.
Strange .... !

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. mount -t iso9660 /dev/hdd /mnt/cdrom
2. 
3.
	

Actual Results:  "no valid block device"


Expected Results:  cdrom is mounted


Additional info:

Comment 1 Need Real Name 2001-09-05 21:03:52 UTC
The directories /mnt/floppy and /mnt/cdrom did not exist after clean install
*or* upgrade over Seawolf.

Needed to create both directories before CD or floppy would work again.

Comment 2 Bernhard Rosenkraenzer 2001-09-11 12:03:27 UTC
[root@leonberg root]# rpm -qf /mnt/cdrom
filesystem-2.1.6-2
[root@leonberg root]# rpm -qf /mnt/floppy
filesystem-2.1.6-2

They are in the filesystem package... Looks like you used a bad image?




Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.