Bug 53329 - i810 XVideo limited to 720x576
Summary: i810 XVideo limited to 720x576
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: XFree86   
(Show other bugs)
Version: 7.3
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Mike A. Harris
QA Contact: David Lawrence
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2001-09-06 19:50 UTC by Philip Pokorny
Modified: 2007-04-18 16:36 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-03-19 12:00:13 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Patch to allow i810 to use 1440x1080 XVideo images (1.33 KB, patch)
2001-09-06 20:02 UTC, Jim Wright
no flags Details | Diff


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2003:066 high SHIPPED_LIVE : Updated XFree86 packages provide security and bug fixes 2003-06-25 04:00:00 UTC

Description Philip Pokorny 2001-09-06 19:50:42 UTC
Description of Problem:
The i810 XVideo driver is limited to images 720x576 pixels in size.  The
hardware is capable of 1440 x (unlimited) resolution.  However it needs to
be configured appropriately.

Version-Release number of selected component (if applicable):
4.1 of XFree86

How Reproducible:
Attempt to allocate an image larger than 720 pixels wide.  The image will
be truncated to 720 pixels.

Steps to Reproduce:
N/A

Actual Results:
Garbage image or segfault

Expected Results:
Accelrated image display.

Additional Information:
I have a patch that fixes this.  Will attach it momentarily.  Have
submitted same to xfree86-list

Comment 1 Jim Wright 2001-09-06 20:02:47 UTC
Created attachment 31134 [details]
Patch to allow i810 to use 1440x1080 XVideo images

Comment 2 Mike A. Harris 2002-03-19 12:00:09 UTC
I've sent the patch upstream for inclusion in the trunk, as well as for
comment from someone more familiar with the hardware.  Once I hear back
from upstream that it looks ok, I'll apply it to our packaging.

Thanks for the patch.

Comment 3 Mike A. Harris 2002-05-18 00:27:46 UTC
Applied to my internal development tree now, and will appear in future
erratum for Red Hat Linux 7.3, and also in future rawhide releases.

Fix is in 4.2.0-9.12

Comment 4 Mark J. Cox 2003-06-25 15:52:25 UTC
An errata has been issued which should help the problem described in this bug report. 
This report is therefore being closed with a resolution of ERRATA. For more information
on the solution and/or where to find the updated files, please follow the link below. You may reopen 
this bug report if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2003-066.html



Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.