Bug 54729 - rpm --rebuilddb fails w/ segflt even after upgrade to 4.0.3
rpm --rebuilddb fails w/ segflt even after upgrade to 4.0.3
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: rpm (Show other bugs)
7.1
i386 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Jeff Johnson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2001-10-17 01:01 EDT by Bennett Feitell
Modified: 2008-05-01 11:38 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2001-11-15 19:04:13 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Bennett Feitell 2001-10-17 01:01:16 EDT
Description of Problem:
rpm --rebuilddb fails with a segfault even after upgrading to rpm 4.0.3
which had to be installed via rpm2cpio.

Gnorpm and kpackage are, likewise, broken.


Version-Release number of selected component (if applicable):
rpm-4.0.3-1.03.i386.rpm

How Reproducible:
every time

Steps to Reproduce:
1.	rpm --rebuilddb (as root)  
2. 
3. 

Actual Results:
[root@bfeitell /root]# rpm --rebuilddb
error: rpmdb: damaged header instance #200 retrieved, skipping.
Segmentation fault (core dumped)



Expected Results:


Additional Information:
Comment 1 Jeff Johnson 2001-11-15 19:04:06 EST
A pointer (i.e. URL, attachments won't work) to a copy of your database
please
	cd /var/lib
	tar czf /tmp/rpmdb-54729.tar.gz rpm
Comment 2 Jeff Johnson 2001-11-19 13:29:04 EST
Fixed in private e-mail.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.