Bug 55828 - (USB PWC)my philips webcam is not detected by the system
(USB PWC)my philips webcam is not detected by the system
Status: CLOSED WORKSFORME
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
7.1
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Pete Zaitcev
Brock Organ
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2001-11-07 06:00 EST by Eric Doutreleau
Modified: 2007-04-18 12:38 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-06-07 16:40:08 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Eric Doutreleau 2001-11-07 06:00:38 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.77 [fr] (X11; U; Linux 2.4.9-12 i686)

Description of problem:
I m trying to use my webcam pcvc740K on my redhat linux 7.1
when i plug it it doesn t lignt on
when i manually load the module pwc the module is flagged unusued.
then tthe webcam can 't be accessed

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. plug the webcam
2. modprobe -a pwc
3.
	

Actual Results:  Here is the result of lsmod

pwc                    34560   0  (unused)
usbcore                51584   0  [pwc]
videodev                5344   0  [pwc]

when i launch applicaton that use the webcam i got the message
can  not opened /dev/video0



Expected Results:  i guess it should not an unused flag on the output of
lsmod

Additional info:

I m using the last version of updates of kernel ie
kernel-headers-2.4.9-12

It work like a charm in roswell
Comment 1 Eric Doutreleau 2001-11-15 04:45:15 EST
I have found a workaround

I should manually load the usb-uhci module and after
the pwc module and it work

but it supposed to work automatically
Comment 2 Pete Zaitcev 2001-11-15 13:02:06 EST
Please, attach the result of dmesg for the failed case
to the bug, but do not drop it into the comments box.

Also, contents of /proc/bus/usb/devices would be helpful.
Comment 3 Pete Zaitcev 2002-02-08 12:42:19 EST
NEEDINFO-ing
Comment 4 Alan Cox 2003-06-07 16:39:28 EDT
No reply in almost a year - closing

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.