Bug 584420 - Konsole stops accepting keyboard input
Konsole stops accepting keyboard input
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: ibus (Show other bugs)
12
All Linux
low Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Peng Huang
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2010-04-21 10:39 EDT by niklas.laxstrom+bro@gmail.com
Modified: 2010-04-29 22:46 EDT (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2010-04-29 22:46:52 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description niklas.laxstrom+bro@gmail.com 2010-04-21 10:39:55 EDT
Description of problem:
Almost always when I alt-tab from Firefox to Konsole, it does not accept any keyboard input at all. Workaround is to use mouse to switch to different tab (and back) or to another window first. It only happens form Firefox to Konsole, and only if I use alt+tab (not when I use mouse to switch from the panel.

Version-Release number of selected component (if applicable):
*Mozilla/5.0 (X11; U; Linux x86_64; fi-FI; rv:1.9.1.9) Gecko/20100330 Fedora/3.5.9-2.fc12 Firefox/3.5.9
*Konsole, Versio 2.4.2, Käytetään KDE:n kehitysalustaa 4.4.2 (KDE 4.4.2)

How reproducible:
Very.

Steps to Reproduce:
1. Start Firefox
2. Start Konsole
3. Alt+tab from Firefox to Konsole few times and try to write into Konsole

Additional info:
Problem goes away if I kill imsettings-daemon (which uses ibus), and comes back if I start it again.

Recently updated packages that may be the cause:
Apr 16 08:47:07 Updated: kdebase-workspace-libs-4.4.2-5.fc12.x86_64
Apr 16 08:47:19 Updated: kdebase-workspace-4.4.2-5.fc12.x86_64
Apr 18 09:49:15 Updated: ibus-libs-1.3.1-1.fc12.x86_64
Apr 18 09:50:25 Updated: ibus-1.3.1-1.fc12.x86_64
Apr 18 09:50:26 Updated: ibus-qt-1.3.0-1.fc12.x86_64
Apr 18 09:50:26 Updated: ibus-m17n-1.3.0-1.fc12.x86_64
Apr 18 09:50:30 Updated: ibus-gtk-1.3.1-1.fc12.x86_64
Apr 19 20:32:03 Updated: 1:qt-4.6.2-14.fc12.x86_64
Apr 19 20:32:03 Updated: 1:qt-sqlite-4.6.2-14.fc12.x86_64
Apr 19 20:32:12 Updated: 1:qt-x11-4.6.2-14.fc12.x86_64
Apr 21 08:58:30 Updated: imsettings-libs-0.108.0-2.fc12.x86_64
Apr 21 08:58:52 Updated: xorg-x11-server-common-1.7.6-3.fc12.x86_64
Apr 21 09:00:03 Updated: xorg-x11-server-Xorg-1.7.6-3.fc12.x86_64
Comment 1 Rajeesh 2010-04-23 00:34:20 EDT
Ah, add me too. I was about to file a new bug with the *same* symptoms. Though it happens with firefox and gnome-terminal too. I have observed the same issue in GNOME but with different application (MS-Outlook from Citrix) so it is not limited to KDE.
Also, downgrading ibus* packages to 1.2.0 fixes the issue.
Comment 2 Rajeesh 2010-04-29 11:54:01 EDT
Just applied ibus-1.3.2 update and the issue seems fixed.
Comment 3 Peng Huang 2010-04-29 22:46:52 EDT
Yeah. We fixed a similar bug in this version. Thanks.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.