Bug 585648 - udev startup noise/errors
udev startup noise/errors
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: udev (Show other bugs)
6.0
All Linux
low Severity medium
: rc
: ---
Assigned To: Harald Hoyer
Karel Volný
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2010-04-25 07:33 EDT by Gordan Bobic
Modified: 2010-11-15 09:50 EST (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version: udev-147-2.19.el6
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2010-11-15 09:50:53 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Gordan Bobic 2010-04-25 07:33:03 EDT
Description of problem:
udev startup reports several non-fatal error messages.

Version-Release number of selected component (if applicable):
udev-147-2.6.el6.x86_64

How reproducible:
Every time. Visible on every boot (with rhgb disabled, obviously).

  
Actual results:
Several errors like the following come up:
usb_id[562]: unable to access '/devices/pci0000:00/0000:00:1d.2/usb4/4-2/4-2.2/4-2.2:1.0/input/input8/mouse2'
usb_id[563]: unable to access '/devices/pci0000:00/0000:00:1d.2/usb4/4-2/4-2.2/4-2.2:1.0/input/input8/event8'

Expected results:
Startup with no errors.

Additional info:
This issue is also apparent in Fedora 12 with udev package:
udev-145-20.fc12.x86_64
Comment 2 RHEL Product and Program Management 2010-04-25 09:22:40 EDT
This request was evaluated by Red Hat Product Management for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux major release.  Product Management has requested further
review of this request by Red Hat Engineering, for potential inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux Major release.  This request is not yet committed for
inclusion.
Comment 4 Harald Hoyer 2010-06-29 06:39:43 EDT
udev-147-2.19.el6
Comment 6 Karel Volný 2010-10-06 09:14:00 EDT
I don't get these messages, so I can't verify ...

however, there is the patch udev-147-no-usb_id-err.patch which changes the logging from error to info

-               err(udev, "unable to access '%s'\n", devpath);                                                                                                                  
+               info(udev, "unable to access '%s'\n", devpath);                                                                                                                 

and it applies cleanly, see for example here:
http://download.devel.redhat.com/brewroot/packages/udev/147/2.29.el6/data/logs/i686/build.log

+ echo 'Patch #118 (udev-147-no-usb_id-err.patch):'
Patch #118 (udev-147-no-usb_id-err.patch):
+ /bin/cat /builddir/build/SOURCES/udev-147-no-usb_id-err.patch
+ /usr/bin/patch -s -p1 --fuzz=0
+ echo 'Patch #119 (udev-147-virtio-blk-patch_id.patch):'
Comment 7 releng-rhel@redhat.com 2010-11-15 09:50:53 EST
Red Hat Enterprise Linux 6.0 is now available and should resolve
the problem described in this bug report. This report is therefore being closed
with a resolution of CURRENTRELEASE. You may reopen this bug report if the
solution does not work for you.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.