Bug 592102 - debugmode: environment variables are not exported
Summary: debugmode: environment variables are not exported
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: initscripts
Version: 6.0
Hardware: All
OS: Linux
low
medium
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: initscripts Maintenance Team
QA Contact: Alex Sersen
URL:
Whiteboard:
Depends On: 589378
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2010-05-13 20:49 UTC by Bill Nottingham
Modified: 2014-03-17 03:23 UTC (History)
10 users (show)

Fixed In Version: initscripts-9.03.8-1.el6
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of: 589378
Environment:
Last Closed: 2010-11-10 20:40:22 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)

Description Bill Nottingham 2010-05-13 20:49:05 UTC
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #589378 +++

Description of problem:
The environment variables set by the "debugmode" package are not exported (at least in bash), so the only processes that receive the benefits of debug mode are interactive shells.  The variables should be exported.

Version-Release number of selected component (if applicable):
debugmode-9.02.2-1.x86_64

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. Make sure the "debugmode" package is installed and enabled.
2. env | grep -e MALLOC_ -e G_SLICE

Actual results:
No output.

Expected results (example):
MALLOC_CHECK_=1
G_SLICE=debug-blocks
MALLOC_PERTURB_=141

--- Additional comment from plautrba@redhat.com on 2010-05-07 08:18:50 EDT ---

Created an attachment (id=412323)
export environment variables in debugmode

/etc/profile.d/debug.sh: export all non-comment lines instead of sourcing /etc/sysconfig/debug

--- Additional comment from matt@mattmccutchen.net on 2010-05-07 11:53:45 EDT ---

Gah, more sed mess.  Maybe the design should be fixed first (I entered bug 590063).

Comment 4 RHEL Program Management 2010-05-13 22:54:24 UTC
This request was evaluated by Red Hat Product Management for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux major release.  Product Management has requested further
review of this request by Red Hat Engineering, for potential inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux Major release.  This request is not yet committed for
inclusion.

Comment 7 releng-rhel@redhat.com 2010-11-10 20:40:22 UTC
Red Hat Enterprise Linux 6.0 is now available and should resolve
the problem described in this bug report. This report is therefore being closed
with a resolution of CURRENTRELEASE. You may reopen this bug report if the
solution does not work for you.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.