Bug 594404 - [RHEL 5.5] vxge: unable to create VLAN
Summary: [RHEL 5.5] vxge: unable to create VLAN
Keywords:
Status: CLOSED ERRATA
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: kernel
Version: 5.5
Hardware: All
OS: Linux
low
medium
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Michal Schmidt
QA Contact: Liang Zheng
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2010-05-20 15:02 UTC by Andy Gospodarek
Modified: 2014-06-29 23:02 UTC (History)
4 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2011-01-13 21:33:20 UTC
Target Upstream Version:


Attachments (Terms of Use)


Links
System ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Product Errata RHSA-2011:0017 normal SHIPPED_LIVE Important: Red Hat Enterprise Linux 5.6 kernel security and bug fix update 2011-01-13 10:37:42 UTC

Description Andy Gospodarek 2010-05-20 15:02:51 UTC
VLANs cannot be created on vxge-based devices because there is no definition for netdev->vlan_rx_kill_vid.  This should be added and pulled from upstream.

Comment 1 RHEL Program Management 2010-05-20 17:59:28 UTC
This request was evaluated by Red Hat Product Management for inclusion in a Red
Hat Enterprise Linux maintenance release.  Product Management has requested
further review of this request by Red Hat Engineering, for potential
inclusion in a Red Hat Enterprise Linux Update release for currently deployed
products.  This request is not yet committed for inclusion in an Update
release.

Comment 3 Michal Schmidt 2010-08-26 14:48:18 UTC
I have added vlan_rx_kill_vid while doing bug 608598.

Brew build: https://brewweb.devel.redhat.com/taskinfo?taskID=2709623

I uploaded the built RPMs here:
http://people.redhat.com/mschmidt/kernel/bz608598/

Not tested yet.

Comment 6 Jarod Wilson 2010-09-15 14:01:19 UTC
in kernel-2.6.18-221.el5
You can download this test kernel from http://people.redhat.com/jwilson/el5

Detailed testing feedback is always welcomed.

Comment 9 Liang Zheng 2010-12-07 06:18:20 UTC
Reproduced on 2.6.18-194.el5

[root@intel-e5530-24-2 ~]# uname -a
Linux intel-e5530-24-2.englab.nay.redhat.com 2.6.18-194.el5 #1 SMP Tue Mar 16 21:52:39 EDT 2010 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
[root@intel-e5530-24-2 ~]# ethtool -i eth1
driver: vxge
version: 2.0.6.18937-k
firmware-version: 1.5.2
bus-info: 0000:03:00.0
[root@intel-e5530-24-2 ~]# lsmod|grep 8021q
8021q                  57425  1 vxge
[root@intel-e5530-24-2 ~]# vconfig add eth1 10
ERROR: trying to add VLAN #10 to IF -:eth1:-  error: Invalid argument

Verfied on 2.6.18-236.el5
[root@intel-e5530-24-2 ~]# uname -a
Linux intel-e5530-24-2.englab.nay.redhat.com 2.6.18-236.el5 #1 SMP Mon Dec 6 18:41:54 EST 2010 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
[root@intel-e5530-24-2 ~]# ethtool -i eth1
driver: vxge
version: 2.0.8.20182-k
firmware-version: 1.5.2
bus-info: 0000:03:00.0
[root@intel-e5530-24-2 ~]# lsmod|grep 8021q
8021q                  57937  1 vxge
[root@intel-e5530-24-2 ~]# vconfig add eth1 10
Added VLAN with VID == 10 to IF -:eth1:-

Comment 11 errata-xmlrpc 2011-01-13 21:33:20 UTC
An advisory has been issued which should help the problem
described in this bug report. This report is therefore being
closed with a resolution of ERRATA. For more information
on therefore solution and/or where to find the updated files,
please follow the link below. You may reopen this bug report
if the solution does not work for you.

http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2011-0017.html


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.