Bug 64826 - XEmacs can't read html mode file
XEmacs can't read html mode file
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: xemacs (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Trond Eivind Glomsrxd
Aaron Brown
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2002-05-13 04:30 EDT by Ryosuke Kutsuna
Modified: 2007-04-18 12:42 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2002-05-22 10:47:23 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Ryosuke Kutsuna 2002-05-13 04:30:38 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:0.9.9) Gecko/20020408

Description of problem:
run xemacs and create HTML file by Ctrl-x Ctrl-f then 
xemacs display 
"File mode specification error: (void-function deactivate-mark)" 
on mini-buffer.

and run xemacs, open HTML file by Ctrl-x Ctrl-f /tmp/aaa.html and
push [TAB] then xemacs display 
"External entity html not found"

this problem cause by psgml or xemacs... i think.
sorry, i have not detected this problem's cause, yet.

# emacs configuration file are all defaults from RedHat Linux 7.3.

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1.run xeamcs and create HTML file by Ctrl-x Ctrl-f
2.xeamcs display 
  "File mode spcification error: (void-function deactivete-mark)" 
  on mini-buffer.
1.run xemacs, open HTML file by Ctrl-x Ctrl-f /tmp/aaa.html
2.push [TAB] then xemacs display,
  "External entity html not found"

Additional info:
Comment 1 Trond Eivind Glomsrxd 2002-05-14 18:00:41 EDT
Verified it (with newer XEmacs and sumo packages)... attempting to set the
catalogs the way we do in Emacs didn't help.
Comment 2 Ryosuke Kutsuna 2002-05-16 01:31:35 EDT
verified this problem, really?

i'm got xemacs-21.4.8-2.src.rpm from rawhide. this rpm package is difficult?
please tell me verified xemacs package.

now, xemacs-21.4.3-2.src.rpm have same problem.
Comment 3 Reuben Thomas 2002-05-22 10:47:18 EDT
This can be fixed by adding "/usr/lib/xemacs/xemacs-packages/etc/psgml/CATALOG" 
to sgml-catalog-files (it isn't there by default). I had a similar problem with 
a home-rolled installation of XEmacs, so perhaps this counts as an upstream 

Similarly, /usr/lib/xemacs/xemacs-packages/etc/psgml/%o/%c/%d should be added 
to sgml-public-map.
Comment 4 Trond Eivind Glomsrxd 2002-07-31 19:29:35 EDT
Fixed in 21.4.8-11

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.