Bug 6784 - kaudioserver and kwmsound not started in startkde - wrong file referenced
kaudioserver and kwmsound not started in startkde - wrong file referenced
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 6589
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kdebase (Show other bugs)
6.1
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Preston Brown
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 1999-11-06 18:23 EST by Miloslav Trmac
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-11-23 11:04:51 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Miloslav Trmac 1999-11-06 18:23:26 EST
The /usr/bin/startkde script references /etc/sysconfig/sound, which
doesn't exist (on my system, at least, and sndconfig doesn't create one).
The result is that kaudioserver and kwmsound are not started,
regardless of whether there is a soundcard in the computer. I think that
the needed file is /etc/sysconfig/soundcard.

Moreover, sndconfig puts a localized comment to the start of
/etc/sysconfig/soundcard (LANG=cs, LC_ALL=cs_CZ), which
somehow confuses bash, so that
.: /etc/sysconfig/souncard: cannot execute binary file
appears in .xsession-errors and the CARDTYPE variable is not set
either. Putting a line of
#!/bin/bash
at the start of /etc/sysconfig/soundcard fixes it, which IMHO should be
done by sndconfig alone.
Thanks for the time you spent with it.
Mirek
Comment 1 Preston Brown 1999-11-23 11:04:59 EST
*** This bug has been marked as a duplicate of 6589 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.