Bug 68899 - GRUB used when LILO selected on text install
GRUB used when LILO selected on text install
Product: Red Hat Public Beta
Classification: Retired
Component: anaconda (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jeremy Katz
Brock Organ
Depends On:
Blocks: 67217
  Show dependency treegraph
Reported: 2002-07-15 16:09 EDT by Alan Olsen
Modified: 2007-04-18 12:44 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2002-07-18 23:18:03 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Alan Olsen 2002-07-15 16:09:05 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:0.9.9+) Gecko/20020327

Description of problem:
If you use the text mode install, you are given the choice of using LILO instead
of GRUB. (My preference.) If you do this, it will still use GRUB as the boot
loader, but it will not boot because GRUB is not configured correctly. Stops
booting with a cryptic error message.

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:
Didn't try

Steps to Reproduce:
1. Install using text mode
2. Select LILO as the boot loader.
3. Finish the install and watch the reboot fail.

Actual Results:  I get a weird GRUB error message on reboot. (Error 13 or
something similar.)

Expected Results:  It should have used LILO as the boot loader.

Additional info:

The graphical install does not give you a choice for using GRUB or LILO.  I
prefer LILO. It works. I am used to it. GRUB instalation and usage is very
non-intuative for me.  (I have been using Linux since the Yugdrasil beta.)
Comment 1 Jeremy Katz 2002-07-18 23:17:58 EDT
Fixed in CVS
Comment 2 Mike McLean 2002-07-31 16:27:26 EDT
Fix confirmed.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.