Bug 696884 - virtio disk hotplug fails since no 'drive_add' command
virtio disk hotplug fails since no 'drive_add' command
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: libvirt (Show other bugs)
15
Unspecified Unspecified
unspecified Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Libvirt Maintainers
Fedora Extras Quality Assurance
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-04-15 03:10 EDT by mliu
Modified: 2012-06-06 20:10 EDT (History)
12 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2012-06-06 20:10:44 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description mliu 2011-04-15 03:10:58 EDT
Description of problem:
When add a Virtio Disk to a running guest from virt-manager, it will pop-up an error message. If I use virsh command to add it, I will get the same error. 

Version-Release number of selected component (if applicable):
virt-manager-0.8.7-3.fc15.noarch

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Launch virt-manager: #virt-manager
2.Double-click a vm and click the Run button in the Virtual Machine Details window.
3.Click the Hardware tab.
4.Click Add Hardware button
5.Select Storage in Hardware type droplist and click Forward.
6.Select managed or other existing storage and fill out the Location of  Block device(partition), eg: /dev/sda3.
7.Select vitual disk in Device type then click Forward.
8.Click Finish button.
  
Actual results:
pop-up error message:
internal error unable to execute QEMU command 'drive_add': The command drive_add has not been found

Expected results:
storage can be added successfully

Additional info:
Comment 1 mliu 2011-04-15 04:19:20 EDT
When Device type is USB disk, there is the same error
Comment 2 Cole Robinson 2011-07-11 12:53:26 EDT
Reassigning to libvirt.

Is this regression? Did virtio disk hotplug work in f14 or something and we are just getting a check wrong?
Comment 3 Fedora Admin XMLRPC Client 2011-09-22 13:51:56 EDT
This package has changed ownership in the Fedora Package Database.  Reassigning to the new owner of this component.
Comment 4 Fedora Admin XMLRPC Client 2011-09-22 13:54:53 EDT
This package has changed ownership in the Fedora Package Database.  Reassigning to the new owner of this component.
Comment 5 Fedora Admin XMLRPC Client 2011-11-30 15:00:56 EST
This package has changed ownership in the Fedora Package Database.  Reassigning to the new owner of this component.
Comment 6 Fedora Admin XMLRPC Client 2011-11-30 15:04:17 EST
This package has changed ownership in the Fedora Package Database.  Reassigning to the new owner of this component.
Comment 7 Fedora Admin XMLRPC Client 2011-11-30 15:06:20 EST
This package has changed ownership in the Fedora Package Database.  Reassigning to the new owner of this component.
Comment 8 Fedora Admin XMLRPC Client 2011-11-30 15:06:27 EST
This package has changed ownership in the Fedora Package Database.  Reassigning to the new owner of this component.
Comment 9 Cole Robinson 2012-06-06 20:10:44 EDT
Since F15 is very close to EOL, closing this as WONTFIX. If anyone can still reliably reproduce this issue on F16 or higher, please reopen.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.