Bug 71584 - xemacs does not properly switch to the encoding specified by the locale
Summary: xemacs does not properly switch to the encoding specified by the locale
Status: CLOSED RAWHIDE
Alias: None
Product: Red Hat Public Beta
Classification: Retired
Component: xemacs   
(Show other bugs)
Version: limbo
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Trond Eivind Glomsrxd
QA Contact: Jay Turner
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2002-08-15 13:02 UTC by Daniel Resare
Modified: 2015-01-07 23:59 UTC (History)
1 user (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-08-15 13:02:52 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Daniel Resare 2002-08-15 13:02:46 UTC
Description of Problem:
When the current locale specifies an UTF-8 encoding xemacs doesn't properly
detect this change, and opens file in iso-8859-1 mode instead.

Version-Release number of selected component (if applicable):
xemacs-21.4.8-12

How Reproducible:
always

Steps to Reproduce:
0. Make sure you are in an UTF-8 locale
1. enter some non-ascii char in a file, with for example 'vim'
2. open the file in xemacs
3. 

Actual Results:
The file will be opened with iso-8859-1 encoding instead of utf-8 encoding.


Additional Information:

Comment 1 Trond Eivind Glomsrxd 2002-08-15 19:35:19 UTC
Fixed in 21.4.8-14


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.