Bug 72644 - "Network Error -12: host not found" occurs every first usage (dialup)
"Network Error -12: host not found" occurs every first usage (dialup)
Status: CLOSED DEFERRED
Product: Red Hat Enterprise Linux 4
Classification: Red Hat
Component: rhn-applet (Show other bugs)
4.0
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Bret McMillan
Red Hat Satellite QA List
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-08-26 06:33 EDT by Todd Warner
Modified: 2007-11-30 17:07 EST (History)
4 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-16 00:50:44 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
Dialog box example (4.14 KB, image/png)
2002-08-26 06:34 EDT, Todd Warner
no flags Details

  None (edit)
Description Todd Warner 2002-08-26 06:33:29 EDT
Description of Problem:
NOTE: dialup environment

No matter how long computer has been connected, the first time the applet is
clicked, I get a "Network Error -12: host not found" dialog. I then click
OK to acknowledge and the ? mark goes away immediately.... subsequent click
works as expected.

Version-Release number of selected component (if applicable):
rhn-applet-1.0.6-11


How Reproducible:
Every initial usage.


Steps to Reproduce:
1. Dialup
2. Start/click applet (either immediately after 1 or wait)


Actual Results:
"Network Error -12: host not found" dialog box.
See attached png


Expected Results:
rhn-applet logs in... or does what it does (maybe says... busy?)
Comment 1 Todd Warner 2002-08-26 06:34:43 EDT
Created attachment 72964 [details]
Dialog box example
Comment 2 Todd Warner 2003-03-21 16:33:05 EST
Bug opened 2002-08-26.
Why is this still in a NEW state?
Comment 3 Daniel Veillard 2003-03-21 17:01:26 EST
It's in a new state because it didn't got noticed in the change of
maintainership for that module ...
I can't reproduce this with 2.0.8, I have no dialup line available and
when using a network card with DHCP cliking in the interval where
the card is inserted but haven't yet received the IP address
the behaviour is the same as usual, i.e. the "available package"
window opens... Can you reproduce the problem with 2.0.8 ?

Daniel
Comment 4 Todd Warner 2003-07-17 21:28:53 EDT
I no longer have dialup.

The behavior was simply that the applet would not check every so often that it
got the connection back.

Comment 5 Todd Warner 2004-07-01 02:24:26 EDT
I suspect this is bret's bug now. Reassigning.
Comment 6 Todd Warner 2004-09-16 00:50:44 EDT
CLOSING due to inactivity. Someone will gripe if need be.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.