Bug 7265 - Can't install on Tyan Tomcat III - single processor
Summary: Can't install on Tyan Tomcat III - single processor
Status: CLOSED WONTFIX
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
(Show other bugs)
Version: 6.1
Hardware: i386 Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Matt Wilson
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-11-23 18:52 UTC by Gerry Goodrich
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-04-17 22:22:14 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

Description Gerry Goodrich 1999-11-23 18:52:54 UTC
Redhat 6.1 will not install on a Tyan Tomcat III S1563S, Intel HX based (on
the supported list). Memory and CPU varitions appear to make no difference.
The most recent test is on an 200MMX with 64Megs of RAM.

Symptoms (also reported by others in newsgroups)

Distribution install copies a few files and crashes

With updated install disks

"linux update" starts lilo but exhibits a kernel panic after checking APIC.

It appears to be attempting to activate multiprocessor logic on a single
processor config.

Comments:

Corel Linux does the same - however it's rescue boot yields a bit more info
about MP-APIC failure.

Slackware appears stable on this board - I have not used it, this info is
from others

I'm assuming the floppy kernel is trying SMP logic and not correctly sizing
the system as a single processor config.

Comment 1 Blair Hotchkies 1999-11-24 23:40:59 UTC
Seems like I have a similar Issue. TyanTomcat 1, Cyrix 6x86 166+.

The install went well, but whenI go to reboot after, I get an "invalid operand
:0000" when"calibrating APIC timer" on bootup after Lilo runs.

I recieved this while trying to upgrade mymachine over from a slackware install
(which wored fine)

Comment 2 Jay Turner 1999-11-29 16:51:59 UTC
This issue has been forwarded to a developer for further action.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.