Bug 728933 - T400: Changing resolution sets minimal brightness on laptop display
Summary: T400: Changing resolution sets minimal brightness on laptop display
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: xorg-x11-drv-intel
Version: 6.2
Hardware: Unspecified
OS: Linux
high
high
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Adam Jackson
QA Contact: Desktop QE
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2011-08-08 12:33 UTC by Lubos Kocman
Modified: 2011-10-03 16:25 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2011-10-03 16:25:10 UTC


Attachments (Terms of Use)
Xorg.0.log (77.54 KB, application/octet-stream)
2011-08-08 12:33 UTC, Lubos Kocman
no flags Details

Description Lubos Kocman 2011-08-08 12:33:47 UTC
Created attachment 517198 [details]
Xorg.0.log

Description of problem:

changing resolution sets minimal brightness on the laptop display (external monitor is always fine).

I've also found out that enabling disabling external displays leads to same result (minimal brightness on the laptop display)

Workaround: return back brightness after any resolution manipulation by using hardware keys or other ...

Version-Release number of selected component (if applicable):

xorg-x11-drv-intel-2.15.0-2.el6.x86_64
xorg-x11-server-Xorg-1.10.3-3.el6.x86_64
xorg-x11-server-utils-7.5-5.1.el6.x86_64
kernel-2.6.32-178.el6.x86_64


How reproducible:

obtain t400 with mentioned versions of software

Steps to Reproduce:
1. switch resolution or enable / disable external display

  
Actual results:

minimal brightness on the laptop display (if any)

Expected results:

brightness should stay on the same level as before changing resolution

Additional info:

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller (rev 07)

Comment 2 Lubos Kocman 2011-08-08 12:45:22 UTC
Comment on attachment 517198 [details]
Xorg.0.log

not sure if there is anything useful

Comment 3 Adam Jackson 2011-08-16 19:56:45 UTC
Move to 6.2.

Comment 4 Adam Jackson 2011-08-18 18:49:23 UTC
I can reproduce this on a T400, but not on a T500.  Curious.

Comment 5 Adam Jackson 2011-08-18 18:54:32 UTC
Actually, I only tested the T500 with an external display attached, and in that configuration the T400 behaves sanely as well.  Seems to only happen with only the LVDS lit.

Comment 7 Adam Jackson 2011-09-23 17:35:27 UTC
I'm no longer able to reproduce this with kernel-2.6.32-202.  Reporter?

Comment 8 Lubos Kocman 2011-09-29 10:36:29 UTC
Hello Adam, I can't use newer kernel as Bug 741192 is blocking me. If you were able to reproduce this issue before and now it's fine then it's probably CURRENT RELEASE.

I'll reopen bug in case that I'll hit this problem again on newer kernel.

Comment 9 Jiri Koten 2011-10-03 16:25:10 UTC
I was able to reproduce the problem on my T500 - happened only to laptop lid. 
I can confirm it's fixed in xorg-x11-drv-intel-2.16.0-1.el6 and kernel-2.6.32-202.el6.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.