Bug 735083 - reboot hang with netconsole configured in vlan network
Summary: reboot hang with netconsole configured in vlan network
Keywords:
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Alias: None
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: ovirt-node
Version: 5.7
Hardware: Unspecified
OS: Unspecified
urgent
urgent
Target Milestone: rc
: ---
Assignee: Joey Boggs
QA Contact: Virtualization Bugs
URL:
Whiteboard:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2011-09-01 11:48 UTC by Guohua Ouyang
Modified: 2018-11-14 09:42 UTC (History)
10 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2011-11-16 14:34:20 UTC


Attachments (Terms of Use)
ifcfg-*, screenshot, nc output (130.00 KB, application/x-gzip)
2011-09-01 11:48 UTC, Guohua Ouyang
no flags Details

Description Guohua Ouyang 2011-09-01 11:48:44 UTC
Created attachment 520997 [details]
ifcfg-*, screenshot, nc output

Description of problem:
Configure netconsole in vlan network, reboot rhevh got hang at shutdown the vlan sub-interface (eth0.20).
repeat the error: "unregister_netdevice: waiting for rhevm to become free. Usage count =1".


Version-Release number of selected component (if applicable):
rhev-hypervisor-5.7-20110831

How reproducible:
Always.

Steps to reproduce:
1. install rhevh and configure netconsole.
2. after boot into rhevh and reboot

Actual results:
1. it hang at shutdown the vlan sub-interface.

Expected results:
1. reboot successfully.

Additional info:
Sometimes, after configure netconsole and reboot the os, it repeated reboot automatically.

Comment 1 Guohua Ouyang 2011-09-01 11:58:02 UTC
There is a known issue about netconsole does not support in vlan network in 5.5.
(http://docs.redhat.com/docs/en-US/Red_Hat_Enterprise_Virtualization_for_Servers/2.2/html/5.5-2.2_Hypervisor_Release_Notes/sect-Release_Notes-Known_Issues.html)
But I can see the output on netconsole server after configure netconsole in 5.7(see attached file "nc"), so I don't think that know issue still exists in 5.7.

Comment 2 Guohua Ouyang 2011-09-01 12:16:41 UTC
after configure netconsole, please reboot twice if did not met the hang issue at the first time.

Comment 3 Ying Cui 2011-09-01 12:26:10 UTC
It not regression bug , test on 5.7-20110824.0 and 5.7-20110725.1, both can reproduce this issue.

Comment 4 cshao 2011-10-20 06:31:31 UTC
The same issue occurs in rhev-hypervisor-5.8-20111019.0.el5.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.