Bug 735154 - ERROR with rpm_check_debug vs depsolve
ERROR with rpm_check_debug vs depsolve
Product: Red Hat Enterprise Linux 5
Classification: Red Hat
Component: yum (Show other bugs)
Unspecified Linux
unspecified Severity unspecified
: rc
: ---
Assigned To: packaging-team-maint
Red Hat Satellite QA List
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2011-09-01 11:50 EDT by M. Ellis
Modified: 2014-01-21 01:24 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2013-03-22 11:11:57 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description M. Ellis 2011-09-01 11:50:52 EDT
Description of problem:

While running yum update, yum throws the following error:

Running rpm_check_debug
ERROR with rpm_check_debug vs depsolve:
libsmbios is needed by (installed) smbios-utils-bin-2.2.19-4.1.el3.i386
(1, [u'Please report this error in https://bugzilla.redhat.com/enter_bug.cgi?product=Red%20Hat%20Enterprise%20Linux%205&component=yum'])

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Happens every time.

Steps to Reproduce:
1. Clean yum (to make sure nothing's outstanding)
2. Run yum update
3. Error produces itself.
Actual results:

Spits error

Expected results:

Clean yum update.

Additional info:
Comment 1 Zdeněk Pavlas 2013-03-22 11:11:57 EDT
Run: rpm -Va --nofiles --nodigest

...you'll probably find that it's a preexisting problem in the rpmdb,

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.