Bug 75560 - Problem with workbooks containing norwegian characters
Problem with workbooks containing norwegian characters
Status: CLOSED UPSTREAM
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: gnumeric (Show other bugs)
8.0
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Havoc Pennington
: MoveUpstream, Triaged
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-10-09 17:39 EDT by Kjartan Maraas
Modified: 2008-05-01 11:38 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2003-01-12 22:00:39 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Kjartan Maraas 2002-10-09 17:39:56 EDT
Description of Problem:

gnumeric-1.0.9-2 has problems showing fxe from excel workbooks. It truncates any
8-bit chars in norwegian when running with the default locale. Running with
LC_ALL=no_NO "fixes" it.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How Reproducible:


Steps to Reproduce:
1. 
2. 
3. 

Actual Results:


Expected Results:


Additional Information:
Comment 1 Havoc Pennington 2002-10-09 17:44:53 EDT
This is much more likely to get fixed if also filed on bugzilla.gnome.org

(Even better, ideally gnumeric 2 will be out by our next release.)
Comment 2 Kjartan Maraas 2002-10-09 18:01:46 EDT
Heh. Obviously bugzilla has problems with 8-bit chars too. Anyway, I don't think
that making gnumeric utf8 aware is going to happen in 1.0.x. Any other ways to
"fix" this for 8.0? Maybe making a FAQ with these kinds of things would be good?
On the other hand, some of the "legacy" gtk apps seem to have been fixed before
the release if I remember correctly - or maybe that was just the strings in the gui?
Comment 3 Havoc Pennington 2002-10-09 18:58:35 EDT
I don't really know how hard it would be to fix - maybe it's simple and Jody
could patch it up easily, maybe it's just a bug to be documented... hard to know.
Comment 4 Havoc Pennington 2003-01-12 16:04:00 EST
I think it's fair to say if upstream fixes this it will be fixed, 
otherwise no, so let's just move it to gnome.org.
Comment 5 Havoc Pennington 2003-01-12 22:00:39 EST
Upstream as http://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=103298

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.