Bug 76657 - modprobe cpia freezes system
modprobe cpia freezes system
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
7.2
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Arjan van de Ven
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-10-24 12:58 EDT by Richard Moss
Modified: 2008-08-01 12:22 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-30 11:40:07 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Richard Moss 2002-10-24 12:58:32 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 Galeon/1.2.6 (X11; Linux i686; U;) Gecko/20020913

Description of problem:
modprobe cpia with new 2.4.18-17.xsmp kernel freezes system 100%

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.login as root
2.modprobe cpia
3.reboot,power off only option
	

Actual Results:  can't change console
no response to ctrl+alt+del


Expected Results:  module cpia loads & webcam app can be started

Additional info:

I have been starting the cpia module
at boot in rc.local and the calling webcam for 
a live parallel port camera on my webpage
my server is a pII smp dell power edge 
this has been working fine untill the newest kernel upgrade
after the upgrade and reboot the system froze before
login & after a recover boot & remoing from rc.local
it boots. I have tried modrpobe cpia after login 
and it freezes the system up 100%
Comment 1 Richard Moss 2002-10-30 11:44:26 EST
only on smp kernel,I have tesed with non-smp and no problem
I have also gone up to 2.4.19 kernel and hard compiled in the cpia
with the same effect ..deadlock but only in smp
Comment 2 Richard Moss 2002-12-06 11:59:43 EST
OK so..
I have compiled in (and out) the parallel port with 2.4.20
I have used the src from 1.2.2
I still get the same deadlock 
I do get messages in var now that show the modules
going in & the moment it adds in the cpia_pp
it freezes, when I just add in videodev & cpia (sans
cpia_pp)
it won't freeze (but of couse there is still no camera)
I have made a non-smp kernel and it works again
in reading postings I found a reference to the parport
driver in the kernel & made the mods to the src as well
with the same effects as before..
suggestions ? 
what should the perms in /dev be on video ?
Comment 3 Bugzilla owner 2004-09-30 11:40:07 EDT
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.