Bug 76786 - Bropken maestro 3 sound module in kernel 2.4.18-17.0
Bropken maestro 3 sound module in kernel 2.4.18-17.0
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 76171
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
8.0
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Arjan van de Ven
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-10-26 13:21 EDT by Geraldo Veiga
Modified: 2007-04-18 12:47 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-10-26 20:13:45 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Geraldo Veiga 2002-10-26 13:21:33 EDT
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.0.1) Gecko/20021003

Description of problem:


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. System with ESS Maestro3(i)
2. Boot with kernel 2.4.18-17.O
3. Run sndconfig
	

Actual Results:  sndconfig hangs

From /var/log/messages:

--
Oct 26 11:22:20 localhost kernel: maestro3: version 1.23 built at 13:59:04 Oct 
8 2002
Oct 26 11:22:20 localhost kernel: PCI: Found IRQ 5 for device 02:03.0
Oct 26 10:03:52 localhost kernel: maestro3: version 1.23 built at 13:59:04 Oct 
8 2002
Oct 26 10:03:52 localhost kernel: PCI: Found IRQ 5 for device 02:03.0
Oct 26 10:03:52 localhost kernel: maestro3: Configuring ESS Maestro3(i) found at
IO 0xDC00 IRQ 5
Oct 26 10:03:52 localhost kernel: maestro3:  subvendor id: 0x00e61028
Oct 26 10:03:52 localhost kernel: ac97_codec: AC97 Audio codec, id:
0x8384:0x7609 (SigmaTel STAC9721/23)
Oct 26 10:03:53 localhost modprobe: modprobe: Can't locate module sound-service-0-3


Expected Results:  sndconfig plays sample.

It works correctly in kernel 2.4.18-14

Additional info:
Comment 1 soren 2002-10-26 20:13:37 EDT
the module loads fine for me. However, sound does not work. esd eats up all
available processor. I also have a maestro 3.
Comment 2 Nils Philippsen 2002-10-29 09:37:55 EST

*** This bug has been marked as a duplicate of 76171 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.