This service will be undergoing maintenance at 00:00 UTC, 2016-09-28. It is expected to last about 1 hours
Bug 77127 - i810 audio fails on Dell Dimension 4500
i810 audio fails on Dell Dimension 4500
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 76830
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
7.3
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Doug Ledford
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-11-01 10:27 EST by Dario Landazuri
Modified: 2007-04-18 12:48 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-11-01 10:41:27 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:


Attachments (Terms of Use)
Output from lspci_v (3.89 KB, text/plain)
2002-11-01 10:28 EST, Dario Landazuri
no flags Details
Output from lspci -vn (3.00 KB, text/plain)
2002-11-01 10:29 EST, Dario Landazuri
no flags Details
Output from modprobe i810_audio (491 bytes, text/plain)
2002-11-01 10:29 EST, Dario Landazuri
no flags Details
dmesg output from attemping to modprobe i810_audio (417 bytes, text/plain)
2002-11-01 10:31 EST, Dario Landazuri
no flags Details

  None (edit)
Description Dario Landazuri 2002-11-01 10:27:53 EST
Description of Problem:
Sound does not work on a Dell Dimension 4500.  Trying to modprobe the i810_audio
module results in insmod errors.

Version-Release number of selected component (if applicable):
This error is present under 2.4.18-10 and 2.4.18-17.7.x.

How Reproducible:
Use sndconfig, let the system find and identify the sound chip (Intel Corp
|82801DB AC in this case), and let it try to play the sound sample.  I will
attach error output and some identification strings below.

Steps to Reproduce:
1. 
2. 
3. 

Actual Results:
some insmod errors when trying to insert the i810_audio module

Expected Results:
Module inserts cleanly, sound plays

Additional Information:
Machine type: Dell Dimension 4500
Output from lspci -v, lspci -vn, modprobe i810_audio, and dmesg will be attached.

Side note: some output from the modprobe didn't go into the text file.  It was:
"PCI: Setting latency timer of device 00:1f.5 to 64
i810_audio: primary codec not ready".
Comment 1 Dario Landazuri 2002-11-01 10:28:47 EST
Created attachment 83024 [details]
Output from lspci_v
Comment 2 Dario Landazuri 2002-11-01 10:29:18 EST
Created attachment 83025 [details]
Output from lspci -vn
Comment 3 Dario Landazuri 2002-11-01 10:29:54 EST
Created attachment 83026 [details]
Output from modprobe i810_audio
Comment 4 Dario Landazuri 2002-11-01 10:31:05 EST
Created attachment 83027 [details]
dmesg output from attemping to modprobe i810_audio
Comment 5 Doug Ledford 2002-11-08 13:01:28 EST

*** This bug has been marked as a duplicate of 76830 ***

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.