Bug 77951 - switching to 2nd cd to install, firstboot not found
Summary: switching to 2nd cd to install, firstboot not found
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: anaconda   
(Show other bugs)
Version: 8.0
Hardware: other
OS: Linux
medium
high
Target Milestone: ---
Assignee: Michael Fulbright
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2002-11-15 19:24 UTC by David Sturgis
Modified: 2008-05-01 15:38 UTC (History)
0 users

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2002-11-17 18:48:19 UTC
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)
anaconda dump produced as an option when the error occured (73.14 KB, text/plain)
2002-11-15 19:25 UTC, David Sturgis
no flags Details
latest verion of the dump (72.88 KB, text/plain)
2002-11-17 18:48 UTC, David Sturgis
no flags Details

Description David Sturgis 2002-11-15 19:24:24 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Description of problem:
When inserting the 2nd cd for installation, the error message 
/mnt/sysimage/var/tmp/firstboot-1.0.1-10.noarch.rpm cannot be opened

is displayed. I retry and then it shuts down.
I'm using a Vie/Cyrix platform, the same one Wal-Mart was selling, so it sould 
be compatible. I downloaded and burned the disks using CD Creator. The first 
disk booted fine, the second is having a problem.

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.boot and install in text or graphic mode from cd1
2. I have been choosing the server option with all the defaults for 
partitioning, etc.
3.
	

Actual Results:  The system shuts down. I saved the dump file and can email it 
to someone for analysis.

Expected Results:  COntinue install from disk 2

Additional info:

Comment 1 David Sturgis 2002-11-15 19:25:24 UTC
Created attachment 85225 [details]
anaconda dump produced as an option when the error occured

Comment 2 Brent Fox 2002-11-15 20:04:00 UTC
This is actually an anaconda problem.  Changing components.

Comment 3 Brent Fox 2002-11-15 20:05:57 UTC
I think that there is an error with the second cdrom.  The kernel is having
trouble reading the data from it, according to the following line from your
attachment: 
<4>hdc: irq timeout: status=0xd0 { Busy }

Did you run media check on these disks?  I suspect that either the ISO you
downloaded was corrupt or either something went wrong during burning the cdrom.

Comment 4 David Sturgis 2002-11-15 23:06:16 UTC
I will download or obtain another copy of the ISO image and try again. Thanks 
for the awesome fast response. I'll update this bug message with a status in 
the next 48 hours.

Comment 5 David Sturgis 2002-11-17 18:45:52 UTC
I tried new media (700mb cd copied from RH disk set) and still getting the same 
results. One thing I am noticing is that Anaconda, on the active screen is 
showing firstboot at 332K Bytes while the version on my CD's is 139,960 or 
about 140k bytes in size.



Comment 6 David Sturgis 2002-11-17 18:48:13 UTC
Created attachment 85364 [details]
latest verion of the dump

Comment 7 David Sturgis 2002-11-18 18:11:09 UTC
I tried another download of the iso for cd#2 and everything is working fine 
now. Please close the ticket.

Thank You


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.