Bug 7798 - emacs-X11 - unpacking of archive failed: cpio: Bad magic
Summary: emacs-X11 - unpacking of archive failed: cpio: Bad magic
Keywords:
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 7830
Alias: None
Product: Red Hat Raw Hide
Classification: Retired
Component: emacs
Version: 1.0
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Cristian Gafton
QA Contact:
URL:
Whiteboard:
: 7782 (view as bug list)
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 1999-12-13 21:33 UTC by Jaroslaw Sosnicki
Modified: 2008-05-01 15:37 UTC (History)
2 users (show)

Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 1999-12-17 19:06:12 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Jaroslaw Sosnicki 1999-12-13 21:33:00 UTC
rawhide-release-19991213-1.noarch.rpm

when installing emacs-X11 the folowing message is generated
emacs-X11    ##################################################
unpacking of archive failed: cpio: Bad magic

Comment 1 Jeff Johnson 1999-12-14 17:42:59 UTC
This message is usually caused by a damaged rpm.

What does
	rpm2cpio emacs-X11 | cpio -itv
have to say? If "premature end of file", then the package is somehow
damaged.

Comment 2 Jaroslaw Sosnicki 1999-12-15 02:02:59 UTC
pm2cpio emacs-X11-20.4-5.i386.rpm | cpio -itv
-rw-r--r--   1 root     root          196 Dec  8 05:02
etc/X11/applnk/Applications/emacs.desktop
-rw-r--r--   1 root     root           95 Dec  8 05:02 etc/X11/wmconfig/emacs
-rwxr-xr-t   2 root     root            0 Dec  8 05:02 usr/bin/emacs
-rwxr-xr-t   2 root     root      2903024 Dec  8 05:02 usr/bin/emacs-20.4
cpio: premature end of file

Comment 3 dunwoody 1999-12-17 08:02:59 UTC
*** Bug 7782 has been marked as a duplicate of this bug. ***

Comment 4 dunwoody 1999-12-17 08:08:59 UTC
I get the same results as slavko@home.com from the rpm2cpio pkg.rpm |cpio -itv
test.

Since emacs-X11-20.4.5.i386.rpm was made available, two new, unrelated rpms
have appeared on rawhide with the same problem:

isapnptools-1.21-1.i386.rpm
lesstif-2.0-devel-0.89.4-1.i386.rpm

So it would appear this is not an emacs problem, but more likely an rpm
packaging problem.

Comment 5 dunwoody 1999-12-17 08:14:59 UTC
This bug is a duplicate of 7830 and should be closed (I can't do that myself).

Comment 6 Bill Nottingham 1999-12-17 19:06:59 UTC
*** This bug has been marked as a duplicate of 7830 ***


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.