Bug 79413 - Installer hangs with install
Installer hangs with install
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
8.0
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Arjan van de Ven
Brock Organ
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2002-12-11 09:45 EST by Freerk J. Bosscha
Modified: 2008-08-01 12:22 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-09-30 11:40:16 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Freerk J. Bosscha 2002-12-11 09:45:55 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 
1.0.3705)

Description of problem:
Dear reader,
 
Today I would upgrade one of our server running rh 7.3 to 8.0
 
The machined starts normal from the cd, but then it hangs.
 
Last lines:
....
POSIX conformance testing by UNIFIX
enable ExtINT on CPU#0
ESR value before enabling vector: 00000004
ESR value after enabling vector: 00000000
ENABLING IO-APIC IRQs
Setting 2 in the phys_id_presend map
...changing IO_APIC physical APIC ID to 2 ... ok
..TIMER: vector=0x31 pin1=2 pin2=0

The machine is a pentium III 866 Mhz with 512 Mb internal memory, one
installed CPU, option for another one.
SCSI-disk Adaptec AHA-2940 with tape-streamer connected
 
LSI LOGIC Controller with 2 disks connected
 
Also with linux noprobe results in the same..

If you need more info, please let me know.
 
Once again..the system runs fine under 7.3

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Just reboot system with setup disk
2.
3.
	

Actual Results:  same

Additional info:
Comment 1 Freerk J. Bosscha 2002-12-11 15:48:43 EST
system: ASUS CUV4X-DLS BIOS 1016
	controller: ADAPTEC AHA2940 Ultra/UltraW  bios 1.23S3
Comment 2 Michael Fulbright 2002-12-16 22:28:16 EST
This is an kernel issue.
Comment 3 Ben LaHaise 2002-12-17 18:17:51 EST
This is likely an issue with the apic code -- does the system boot with noapic?
 Also, could you provide all boot messages for the failed boot?  Thanks.
Comment 4 Freerk J. Bosscha 2002-12-23 05:44:18 EST
I have restarted the system and add the noapic option.
After that I have upgraded the system and everything works fine.

Thanks for your cooperation

Regards,

Freerk Bosscha
NHL
Comment 5 Ben LaHaise 2002-12-23 14:06:52 EST
Could you post the entire boot messages from the kernel?  We need that
information to implement a workaround.
Comment 6 Freerk J. Bosscha 2002-12-24 13:59:00 EST
No problem...but it will be next week because the office has closed for 
christmas..

Comment 7 Freerk J. Bosscha 2003-01-20 14:23:05 EST
Sorry for the delay, but here it is...

boot: <ret>

Sorry but I cannot redisplay the items which comes directly after hitting the 
enter key...
If there is a way, please let me know

MemoryL 510316K/524272k available (1162k kernel code, 11392k reserved, 359k 
data, 176k init, 0k highmem)
Dentry cache hash table entries: 65536 (order: 7, 524288 bytes)
Inode cache hash table entries: 32768 (order: 6, 262144 bytes)
Mount cache hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
Buffer cache hash table entries: 32768 (order: 5, 131072 bytes)
Page-cache hash table entries: 131072 (order: 7, 524288 bytes)
CPU: L1 I cache: 16k, L1 D cache: 16K
CPU: L2 cache: 256K
Intel machine check architecture supported.
Intel machine check reporting enabled on CPU#0.
CPU: Intel Pentium III (Coppermine) stepping 06
Enabling fast FPU save and restore... done.
Enabling unmasked SIMD FPU exception support... done.
Checking 'hlt' instruction... OK.
Checking for popad bug... OK.
POSIX conformance testing by UNIFIX
enable ExtIT on CPU#0
ESR value before enabling vector: 00000004
ESR value after enabling vector: 00000000
ENABLING IO-APIC IRQs
setting 2 in the phys_id_present_map
...changing IO-APIC physical APIC ID to 2 ... ok.
..TIMER: vector=0x31 pin1=2 pin2=0

Comment 8 Bugzilla owner 2004-09-30 11:40:16 EDT
Thanks for the bug report. However, Red Hat no longer maintains this version of
the product. Please upgrade to the latest version and open a new bug if the problem
persists.

The Fedora Legacy project (http://fedoralegacy.org/) maintains some older releases, 
and if you believe this bug is interesting to them, please report the problem in
the bug tracker at: http://bugzilla.fedora.us/

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.