Bug 79541 - esound 0.2.28-1 exits
esound 0.2.28-1 exits
Product: Red Hat Raw Hide
Classification: Retired
Component: esound (Show other bugs)
alpha Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Havoc Pennington
Depends On:
Blocks: 79579
  Show dependency treegraph
Reported: 2002-12-13 02:05 EST by Need Real Name
Modified: 2008-05-01 11:38 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2003-02-10 23:48:01 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Need Real Name 2002-12-13 02:05:52 EST
esound 0.2.28-1 (2 errors )

1. the .la libraries not included in the spec file. added ..

*** /usr/src/redhat/SPECS/esound.spec~  2002-08-21 12:41:56.000000000 -0700
--- /usr/src/redhat/SPECS/esound.spec   2002-12-12 00:34:03.000000000 -0800
*** 75,78 ****
--- 75,79 ----
+ %{_libdir}/*.la
  %files devel

2. THe demon exits when trying to start with NO messages....

[root@shadowdragon mp3]# esd -tcp -public -port 9999
- accepting connections on port 9999
[root@shadowdragon mp3]# esd
[root@shadowdragon mp3]# 

[root@shadowdragon mp3]# which esd
[root@shadowdragon mp3]# ldd /usr/bin/esd
        libesd.so.0 => /usr/lib/libesd.so.0 (0x0000020000044000)
        libcpml.so => /lib/libcpml.so (0x0000020000060000)
        libaudiofile.so.0 => /usr/lib/libaudiofile.so.0 (0x00000200000ee000)
        libasound.so.2 => /usr/lib/libasound.so.2 (0x000002000012c000)
        libm.so.6.1 => /lib/libm.so.6.1 (0x00000200001c4000)
        libdl.so.2.1 => /lib/libdl.so.2.1 (0x000002000024a000)
        libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0x000002000025e000)
        libc.so.6.1 => /lib/libc.so.6.1 (0x0000020010000000)
        libots.so => /lib/libots.so (0x00000200002c4000)
        /lib/ld-linux.so.2 => /lib/ld-linux.so.2 (0x0000020000000000)
[root@shadowdragon mp3]# rpm -qf /usr/bin/esd
Comment 1 Havoc Pennington 2002-12-13 16:17:07 EST
The .la files thing is not a bug, they are omitted on purpose. If you 
need them you're doing something wrong (or the package you're using is).

For the daemon startup, try an "strace -f -o /tmp/output esd" and attach 
/tmp/output to this bug, perhaps. It works here. Reopen bug on adding 
Comment 2 Need Real Name 2002-12-13 20:04:20 EST
I agree on the .la files however the rpm build fails. It identifies the two
files as installed but not packaged and exits with an error.

I'll try and get the strace soon.

Comment 3 Bill Nottingham 2003-02-10 23:48:01 EST
Closing, no response.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.