Bug 79773 - 8.1 Beta2 - USB keyboard is non-functional when booting to a command-line interface
8.1 Beta2 - USB keyboard is non-functional when booting to a command-line int...
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
i386 Linux
high Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Arjan van de Ven
Brian Brock
Depends On:
Blocks: 79578
  Show dependency treegraph
Reported: 2002-12-16 15:06 EST by Larry Troan
Modified: 2016-04-18 05:38 EDT (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2003-06-15 21:00:21 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Larry Troan 2002-12-16 15:06:07 EST
When booting the system to a command-line interface(run level=3) with a USB
keyboard, the keyboard is non-functional.  Desktop system uses an upcoming
nvidia chipset.

The hid module is installed, but not being used.

This system was initially configured/installed with a PS/2 keyboard, and
subsequently was replaced with a USB keyboard.   Will attempt to reproduce this
issue with an initially installed/configured USB keyboard.

Was able to use the keyboard when booting into runlevel=5 environment using GDM.
Action by: ltroan
Believe this needs to be escalated to Bugzilla for Engineering to respond
directly. Will verify tomorrow.

ltroan assigned to issue for HP-ProLiant.
Category set to: Installer::Stage 2
Status set to: Waiting on Tech

Action by: Marcg.Barber
Attempted to install 8.1b2 on the same system using USB keyboard and mouse. 
Since the installer begins in a text mode to test the media, the USB keyboard is
non-functional and the OS cannot be installed.
Comment 1 Larry Troan 2002-12-16 15:07:14 EST
Escalated to Bugzilla per Engineering OK.
Comment 2 Larry Troan 2002-12-16 15:23:08 EST
Issue Tracker 12418.
Comment 3 Arjan van de Ven 2002-12-16 15:26:21 EST
do we have hw ?
Comment 4 Larry Troan 2003-02-20 19:53:56 EST
Comment 5 Larry Troan 2003-03-07 09:02:05 EST
Event posted 03-07-2003 09:11am by ltroan with duration of 0.00        
Do we have hardware? Can you recommend a specific box we can use to recreate the

Status set to: Waiting on Client 
Comment 6 Larry Troan 2003-03-13 22:04:37 EST
Event posted 03-07-2003 09:43am by Marcg.Barber with duration of 0.00        
This problem was reported on a system using nVidia's upcoming nForce2 chipset. 
I am not sure if the problem is specific to our version of this design, probably
impacts all nForce2 boards.
Comment 7 Larry Troan 2003-06-15 21:00:21 EDT
Event posted 05-08-2003 04:35pm by Marcg.Barber with duration of 0.00       
Does not impact RHEL3a....recommend closing. 
Believe this is also fixed in RHL9 GM.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.