Bug 81328 - No sound
No sound
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Arjan van de Ven
Brian Brock
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2003-01-07 22:49 EST by ralph
Modified: 2007-04-18 12:49 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2003-01-09 17:11:24 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description ralph 2003-01-07 22:49:39 EST
Description of problem:

1.sndconfig detects soundcard (sis),
2.test sample replays from pc speaker but is faint,
3.cd player looks like it's playing an audio cd but again no sound from 

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:
Play audio cd.

Steps to Reproduce:
1.su -
2.sndconfig, soundcard detected, play test sample 
3.put in an audio cd and cdplayer autoruns 

Actual results:
Test sample sound quality is poor and output is from pc speaker - Linus sounds 
Audio sound "plays" but the silence is deafening!

Expected results:
Good sound quality from sndconfig test sample replayed through powered speakers.
Good sound quality from cd player replayed through powered speakers.

Additional info:
I'm a Linux newbie.
SiS soundcard
Yamaha MST speakers
PC dual boots with WinME where all sounds (events,system notifications,wav,mp3 
& audio CD) are loud and clear.
Comment 1 Bill Nottingham 2003-01-07 23:42:52 EST
Hm, that appears to be more of a driver problem.
Comment 2 ralph 2003-01-09 17:16:04 EST
Solved by using Kmixer.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.