Bug 8135 - Intel eepro100 and es1371 dislike each other
Intel eepro100 and es1371 dislike each other
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity high
: ---
: ---
Assigned To: Michael K. Johnson
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2000-01-03 04:45 EST by Trond Eivind Glomsrød
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2000-02-05 16:36:54 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Trond Eivind Glomsrød 2000-01-03 04:45:23 EST
When the sound module(es1371) is loaded during system initialization, the
attempt to configure eth0 (a Intel eepro 100) locks the system hard.
Network first, sound last seems to work. When installing the modules
manually (sound first), I get:

[root@localhost /root]# modprobe es1371
PCI: Enabling bus mastering for device 00:78
[root@localhost /root]# modprobe eepro100
eth0: Invalid EEPROM checksum 0x60fe, check settings before activating this
[root@localhost /root]#
Comment 1 Trond Eivind Glomsrød 2000-01-04 08:46:59 EST
Using 2.2.14pre18 solves the problem - the shipped kernel is buggy.
Comment 2 Cristian Gafton 2000-01-04 17:25:59 EST
Assigned to dledford
Comment 3 Bill Nottingham 2000-02-05 16:36:59 EST
Fixed in the various raw hide kernels.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.