Bug 81722 - (USB VIA)Installing process hangs before installing packages.
(USB VIA)Installing process hangs before installing packages.
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
8.0
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Pete Zaitcev
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-01-13 07:00 EST by Joseph
Modified: 2007-04-18 12:49 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2004-01-05 15:20:32 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Joseph 2003-01-13 07:00:53 EST
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.01; Windows NT 5.0; Crazy Browser 
1.0.5; KKman2.0)

Description of problem:
Use an VIA VT6202 USB 2.0 card and a USB2.0 ASUS CD-RW to install RH8.0.
The process hangs before installing packages.But the KB and mouse still work.
(Stop at "Transferring install image to hard drive")

But use the same H/W configurations to install RH7.2/7.3, it doesn't hang.
Or use VIA VT8235 and a USB2.0 ASUS CD-RW to install RH8.0, it also install 
completely.


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1. prepare a VIA VT6202 card and an USB CD-RW
2. Install RH8.0, either graphics or text mode


Actual Results:  Process hangs at "Transferring install image to hard drive".

Expected Results:  It should install completely.

Additional info:

But use the same H/W configurations to install RH7.2/7.3, it doesn't hang.
Or use VIA VT8235 and a USB2.0 ASUS CD-RW to install RH8.0, it also install 
completely.
Comment 1 Michael Fulbright 2003-01-13 15:11:24 EST
Can you switch to VC4 (cntl-alt-f4) when it hangs?

If so could you tell us what the last 10 lines say?
Comment 2 Joseph 2003-01-14 04:34:36 EST
The messages I got as follows.
=========================================================
<6>agpgart: Maximum main memory to use for agp memory: 94M
<7>agpgart: unsupported bridge
<7>agpgart: no support devices found.
<6>md: raid0 personality registered as nr 2
<6>md: raid1 personality registered as nr 3
<6>raid5: measuring checksumming speed
<4>  8regs	:     618.000 MB/sec
<4>  32regs	:     403.200 MB/sec
<4>  pII_mmx	:   1111.600 MB/sec
<4>  p5_mmx	:   1022.000 MB/sec
<4>raid5: using function: pII_mmx (1111.600 MB/sec)
<6>md: raid5 personality registered as nr 4
<6>Journalled Block Device driver loaded
<6>LVM version 1.0.3(19/02/2002) module loaded
<6>parport0: PC-style at 0x378 [PCSPP(,...)]
<6>parport_pc: Via 686A parallel port: io=0x378
<6>hda: hda1 hda2 hda3
<6>Adding Swap: 257032k swap-space (priority -1)
<6>kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
<6>EXT3 FS: 2.4-0.9.18, 14 May 2002 on ide0(3,2), internal journal
<6>EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.  
<6>kjournald starting.  Commit interval 5 seconds
<6>EXT3 FS: 2.4-0.9.18, 14 May 2002 on ide0(3,1), internal journal
<6>EXT3-fs: mounted filesystem with ordered data mode.  
Comment 3 Joseph 2003-01-21 05:42:22 EST
Is there no solution for this issue?
Comment 4 Michael Fulbright 2003-01-23 11:01:25 EST
So the USB controller is the only difference between successful and unsuccessful
8.0 installs?
Comment 5 Joseph 2003-01-26 20:27:58 EST
Yes, it failed with VIA VT6202 (PCI card), but succeed with onboard VT8235.
Other H/W configurations are the same.
Comment 6 Michael Fulbright 2003-01-30 16:26:27 EST
Perhaps this is a know kernel issue.
Comment 7 Pete Zaitcev 2003-08-01 14:15:22 EDT
Does this still fail for RHL 9? The ehci-hcd was introduced in RHL 8,
that's probably what is failing.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.