Bug 829719 - update to kernel 3.4 broke wifi (iwlwifi)
update to kernel 3.4 broke wifi (iwlwifi)
Status: CLOSED INSUFFICIENT_DATA
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: kernel (Show other bugs)
17
Unspecified Unspecified
unspecified Severity urgent
: ---
: ---
Assigned To: Stanislaw Gruszka
Fedora Extras Quality Assurance
: Reopened
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-06-07 08:13 EDT by Jarkko Torvinen
Modified: 2012-11-27 10:54 EST (History)
6 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2012-11-27 10:54:20 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Jarkko Torvinen 2012-06-07 08:13:42 EDT
Description of problem:
update to kernel 3.4.0-1.fc17.x86_64 broke wifi connection, when rebooting with previous version 3.3.7 works again


Version-Release number of selected component (if applicable):
3.4.0-1.fc17.x86_64

How reproducible:
always

Steps to Reproduce:
1. boot with kernel 3.4.0
2. try to connect wireless network
3.
  
Actual results:
wlan0: authenticate with
wlan0: send auth to
wlan0: authenticated
wlan0: waiting for beacon from 
iwlwifi 0000:01:00.0: ACTIVATE a non DRIVER active station id 0 addr

Expected results:
successful connection

Additional info:
only tested with network WPA2/PSK
Comment 1 Jarkko Torvinen 2012-06-08 00:41:03 EDT
Hmm, this is propably not a bug. I could connect on another location, and also in original location after rebooting all the network equipment. Weird that before reseting network devices, I could not connect to either of the two wlan access points with 3.4.0, but rebooting to 3.3.7 worked.

So closing this as it seems the problem was in some other network device..
Comment 2 Ian Weller 2012-08-22 12:09:14 EDT
I'm experiencing this problem on a WPA2 Enterprise network using PEAP. This appears new since 3.4.0. I'm not experiencing this problem this on WPA2 Personal networks.

I'm getting this in dmesg:

[  754.874899] iwlwifi 0000:03:00.0: ACTIVATE a non DRIVER active station id 0 addr 88:f0:77:f2:99:c1
Comment 3 Stanislaw Gruszka 2012-11-16 05:57:41 EST
Is this still a problem on 3.6.5 or later ?

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.