Bug 832016 - -no-kvm does not work in F17
-no-kvm does not work in F17
Product: Fedora
Classification: Fedora
Component: qemu (Show other bugs)
Unspecified Unspecified
urgent Severity urgent
: ---
: ---
Assigned To: Fedora Virtualization Maintainers
Fedora Extras Quality Assurance
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2012-06-14 06:03 EDT by Mike Cao
Modified: 2015-11-22 22:35 EST (History)
11 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2012-06-14 06:52:47 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Mike Cao 2012-06-14 06:03:37 EDT
Description of problem:

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1.Start guest w/ -no-kvm
2.in qemu monitor (qemu)info kvm
Actual results:
kvm is enabled 

Expected results:
kvm should disable

Additional info:

sudo /usr/libexec/qemu-kvm -no-kvm -M pc-0.15 -enable-kvm -m 1024 -smp 1,sockets=1,cores=1,threads=1 -cpu host -name win8-32 -uuid 6d8c1833-edd4-5c19-5aaa-e6486d14790a -nodefconfig -nodefaults -monitor stdio -rtc base=localtime -device piix3-usb-uhci,id=usb,bus=pci.0,addr=0x1.0x2 -drive file=/var/lib/libvirt/images/win8-32.img,if=none,id=drive-ide0-0-0,format=raw -device ide-drive,bus=ide.0,unit=0,drive=drive-ide0-0-0,id=ide0-0-0,bootindex=1 -drive file=/var/www/html/samba/Windows8-ReleasePreview-32bit-English.iso,if=none,media=cdrom,id=drive-ide0-1-0,readonly=on,format=raw -device ide-drive,bus=ide.1,unit=0,drive=drive-ide0-1-0,id=ide0-1-0 -netdev tap,id=hostnet0 -device rtl8139,netdev=hostnet0,id=net0,mac=52:54:00:b6:c4:c8,bus=pci.0,addr=0x3 -chardev pty,id=charserial0 -device isa-serial,chardev=charserial0,id=serial0 -device usb-tablet,id=input0 -vnc :1 -vga std -device intel-hda,id=sound0,bus=pci.0,addr=0x4 -device hda-duplex,id=sound0-codec0,bus=sound0.0,cad=0 -device virtio-balloon-pci,id=balloon0,bus=pci.0,addr=0x5 
char device redirected to /dev/pts/8
QEMU 1.0 monitor - type 'help' for more information
(qemu) info kvm 
kvm support: enabled
Comment 1 Daniel Berrange 2012-06-14 06:52:47 EDT
> CLI:
> sudo /usr/libexec/qemu-kvm -no-kvm -M pc-0.15 -enable-kvm -m 1024 -smp 

You have passed both '-no-kvm' *and* -enable-kvm. The latter is taking priority.

If your CLI was correct, it'd work as expected:

$ qemu-kvm -monitor stdio
QEMU 1.0 monitor - type 'help' for more information
(qemu) info kvm
kvm support: enabled

$ qemu-kvm -monitor stdio -no-kvm
QEMU 1.0 monitor - type 'help' for more information
(qemu) info kvm
kvm support: disabled

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.