Bug 834008 - 3.1 - Can attach the same bridge network to different interfaces
3.1 - Can attach the same bridge network to different interfaces
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: vdsm (Show other bugs)
x86_64 Linux
unspecified Severity urgent
: rc
: ---
Assigned To: Igor Lvovsky
Meni Yakove
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2012-06-20 11:06 EDT by Meni Yakove
Modified: 2012-12-04 14:00 EST (History)
11 users (show)

See Also:
Fixed In Version: vdsm-4.9.6-25.0
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
no doc text required
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2012-12-04 14:00:23 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)
engine.log (435.79 KB, application/octet-stream)
2012-06-20 11:06 EDT, Meni Yakove
no flags Details
vdsm.log (8.26 MB, application/octet-stream)
2012-06-20 11:06 EDT, Meni Yakove
no flags Details
UI (53.47 KB, image/png)
2012-06-20 11:07 EDT, Meni Yakove
no flags Details

  None (edit)
Description Meni Yakove 2012-06-20 11:06:14 EDT
Created attachment 593234 [details]

Description of problem:
I manage to attache the same bridge network to two different interfaces (one interface and one BOND). 

brctl show
bridge name     bridge id               STP enabled     interfaces
rhevm           8000.00145e17d464       no              eth2
test            8000.00145e17d466       no              bond0.100
test123         8000.00145e17d466       no              bond0.123
vlan1000        8000.00145e17d466       no              bond0.1000
vlan200         8000.00145e17d466       no              bond0.200

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:
very rare.

Steps to Reproduce:
1.not sure.

Actual results:
Got the same bridge interface on two different interfaces

Expected results:
bridge network should be attached to only one interface at the same time.
Comment 1 Meni Yakove 2012-06-20 11:06:39 EDT
Created attachment 593235 [details]
Comment 2 Meni Yakove 2012-06-20 11:07:10 EDT
Created attachment 593236 [details]
Comment 3 Meni Yakove 2012-06-20 11:14:41 EDT
Steps to Reproduce:

1. create 5 VLAN networks.
2. on SetupNetworks create BOND and add 1 VLAN to it.
3. on SetupNetwork add 4 VLAN's to interface.
4. Apply
5. Open SetupNetwork and drag 1 VLAN form interface to BOND > apply.
6. Open setupNetwork and you should see that the VLAN that we drag are on the interface and on the BOND.
Comment 5 Igor Lvovsky 2012-06-28 07:42:45 EDT
I can't reproduce this.
Please try to reproduce it on our latest vdsm, I want to look at it on the fly.
Comment 7 Igor Lvovsky 2012-07-18 07:13:14 EDT
Comment 9 Meni Yakove 2012-08-01 02:51:42 EDT
tested with vdsm-4.9.6-24.0.el6_3.x86_64 and can't reproduce it.
Comment 14 errata-xmlrpc 2012-12-04 14:00:23 EST
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.