Bug 835642 - mail attribute not automatically populated
mail attribute not automatically populated
Status: CLOSED ERRATA
Product: Red Hat Enterprise Linux 6
Classification: Red Hat
Component: ipa (Show other bugs)
6.4
Unspecified Unspecified
medium Severity unspecified
: rc
: ---
Assigned To: Rob Crittenden
Namita Soman
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-06-26 13:05 EDT by Dmitri Pal
Modified: 2015-01-21 15:05 EST (History)
3 users (show)

See Also:
Fixed In Version: ipa-3.0.0-1.el6
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2013-02-21 04:16:07 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Dmitri Pal 2012-06-26 13:05:30 EDT
This bug is created as a clone of upstream ticket:
https://fedorahosted.org/freeipa/ticket/2810

In ipaConfig we set the default e-mail domain name but don't automatically populate the mail attribute in user entries with uid + @ + domain when creating a user.
Comment 1 RHEL Product and Program Management 2012-07-10 02:20:59 EDT
This request was not resolved in time for the current release.
Red Hat invites you to ask your support representative to
propose this request, if still desired, for consideration in
the next release of Red Hat Enterprise Linux.
Comment 2 RHEL Product and Program Management 2012-07-10 19:29:20 EDT
This request was erroneously removed from consideration in Red Hat Enterprise Linux 6.4, which is currently under development.  This request will be evaluated for inclusion in Red Hat Enterprise Linux 6.4.
Comment 6 Michael Gregg 2012-12-13 18:12:37 EST
Verified

{{{
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: [   LOG    ] :: BZ 835642 - mail attribute not automatically populated
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

:: [18:38:20] ::  Test for https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=835642
spawn /usr/bin/kinit -V admin
Using default cache: /tmp/krb5cc_0
Using principal: admin@TESTRELM.COM
Password for admin@TESTRELM.COM: 
Authenticated to Kerberos v5
Default principal: admin@TESTRELM.COM
:: [18:38:22] ::  kinit as admin with password Secret123 was successful.
:: [   PASS   ] :: Kinit as administrator
--------------------
Added user "642user"
--------------------
  User login: 642user
  First name: f1
  Last name: l1
  Full name: f1 l1
  Display name: f1 l1
  Initials: fl
  Home directory: /home/642user
  GECOS field: f1 l1
  Login shell: /bin/sh
  Kerberos principal: 642user@TESTRELM.COM
  Email address: 642user@testrelm.com
  UID: 947200034
  GID: 947200034
  Password: False
  Kerberos keys available: False
:: [   PASS   ] :: adding user 642user
  Email address: 642user@testrelm.com
:: [   PASS   ] :: Ensure that the full email address '642user@' is stored for user 642user
}}}
Comment 7 Jenny Galipeau 2013-01-16 16:34:24 EST
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:: [   LOG    ] :: bug835642 mail attribute not automatically populated
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

:: [   LOG    ] :: Test for https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=835642
:: [   LOG    ] :: kinit as admin with password Secret123 was successful.
:: [   PASS   ] :: Kinit as administrator
:: [   PASS   ] :: adding user 642user
:: [   PASS   ] :: Ensure that the full email address '642user@' is stored for user 642user
:: [   PASS   ] :: changing the email for 642user without specifing the complete email address
:: [   PASS   ] :: Ensure that the full email address 'tmel@' is stored for user 642user
:: [   PASS   ] :: Cleanup the added user
:: [   LOG    ] :: Duration: 4s
:: [   LOG    ] :: Assertions: 6 good, 0 bad
:: [   PASS   ] :: RESULT: bug835642 mail attribute not automatically populated

version :: ipa-server-3.0.0-12.el6
Comment 9 errata-xmlrpc 2013-02-21 04:16:07 EST
Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.

http://rhn.redhat.com/errata/RHSA-2013-0528.html

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.