Bug 838153 - The agent running in background is stopped after removing plugins with types in inventory.
The agent running in background is stopped after removing plugins with types ...
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: JBoss Operations Network
Classification: JBoss
Component: Agent (Show other bugs)
JON 3.1.1
All All
high Severity high
: ---
: JON 3.1.2
Assigned To: Simeon Pinder
Mike Foley
:
Depends On: 828938
Blocks: 845370
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-07-06 16:42 EDT by Simeon Pinder
Modified: 2013-09-11 07:03 EDT (History)
6 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: 828938
Environment:
Last Closed: 2013-09-11 07:03:06 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)


External Trackers
Tracker ID Priority Status Summary Last Updated
Red Hat Knowledge Base (Solution) 274253 None None None Never

  None (edit)
Description Simeon Pinder 2012-07-06 16:42:44 EDT
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #828938 +++

Created attachment 589558 [details]
logs

Description of problem:
The agent running on the background is stopped after removing jBossAS7 plugin from jon.

Version-Release number of selected component (if applicable):
Version: 3.1.0.CR2
Build Number: 05c820d:aaa5a79

How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.Clean installation of jon3.1.0.CR2 + jon-plugin-pack-eap-3.1.0.CR2 is running, eap6 running and imported to jon inventory, the rhq agent is running on the background
2.go to administration>agent plugins
3.disable jBossAS7 plugin
4.delete jBossAS7 plugin
  
Actual results:
The agent is stopped.

Expected results:
The agent is running.

Additional info:
Logs attached.

--- Additional comment from spinder@redhat.com on 2012-07-02 09:04:05 EDT ---

I've reproduced this with JON 3.1.0.GA AS7 and Postgres plugins.  Although the agent was unaffected when deleting plugins that were not being used(Ex. IIS plugin on Linux box). Not sure if that's relevant yet.  Moving this to ON_DEV.

--- Additional comment from spinder@redhat.com on 2012-07-02 09:07:09 EDT ---

A few more data points.  
- Doesn't seem to happen when agent is running in console mode.  
- After background agent goes down if you restart the agent it seems then operate unaffected.

--- Additional comment from spinder@redhat.com on 2012-07-03 16:59:34 EDT ---

This is fixed with commit 0a0c9a990684675c to master.

Leaving this ON_DEV as this commit needs to be cherrypicked to the release branch for 3.1.1 still.

--- Additional comment from spinder@redhat.com on 2012-07-05 09:12:09 EDT ---

Another update(typo and thread identification) for this issue to master with commit 21ca86fc1c1be1d5c41089.

Updated title to reflect how this issue is not exclusively related to AS7 specifically but to any plugins where types have been imported into inventory and then later deleted.
Comment 1 Simeon Pinder 2012-07-06 16:44:50 EDT
Cloned to track QA verification for master branch. Moving this to ON_QA as already fixed in master as indicated above.
Comment 2 Simeon Pinder 2012-07-31 07:26:49 EDT
This should not have been moved to ON_QA. Should have been in NEW state for confirmation of triage into 3.1.1. This still needs to be cherry-picked to release branch.
Comment 3 Larry O'Leary 2012-12-04 17:05:30 EST
Moving this to JBoss ON product bug tracker considering it somehow slipped through the cracks in the 3.1.0 release.
Comment 4 Simeon Pinder 2012-12-12 16:52:06 EST
This has been cherry-picked to the release branch with commit:
fa782cf77296f6595248d

Moving this to MODIFIED.
Comment 5 Simeon Pinder 2012-12-13 14:18:34 EST
Moving to ON_QA as new build available to test with:
https://brewweb.devel.redhat.com/buildinfo?buildID=247371
Comment 6 Filip Brychta 2012-12-14 05:54:54 EST
Verified on 3.1.2.ER5

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.