Bug 8386 - msbusmouse not detected correctly (other bus mice too?)
msbusmouse not detected correctly (other bus mice too?)
Status: CLOSED WONTFIX
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
6.2
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Matt Wilson
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2000-01-11 18:37 EST by Stephen John Smoogen
Modified: 2008-05-01 11:37 EDT (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2000-09-19 18:29:21 EDT
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Stephen John Smoogen 2000-01-11 18:37:57 EST
486 DX2 66
16 megs of RAM
SCSI Adaptec 1540
  200 meg HD (ID 0)
  800 meg HD (ID 3)
  2x cdrom   (ID 6)
Etherlink III (irq 5)
MSBusmouse (irq 3)

It would seem that the MSbusmouse (and similar devices) are not being
properly detected during the install. THey need to have a line in
/etc/conf.modules to say what IRQ they are using. They may also need a
alias line but I am not sure (kernel hacker please fill in my empty head
:)).

options msbusmouse mouse_irq=XX

I can then insmod the msbusmouse module in and things work..
Comment 1 Brock Organ 2000-05-10 14:56:59 EDT
verified w/smooge's machine in test lab ... (thanks, smooge!)
Comment 2 Matt Wilson 2000-07-17 12:12:18 EDT
This won't be fixed any time soon, as busmice are ISA devices and we don't do
automatic detection of ISA things.
Comment 3 Stephen John Smoogen 2000-09-19 21:47:04 EDT
Could we remove such mice from the anaconda then? That would help set
expectations that they are or are not to be there. (Or was this done for 7.x)

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.