Bug 840489 - Mounting bricks with "-o acl" should not be needed
Mounting bricks with "-o acl" should not be needed
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Gluster Storage
Classification: Red Hat
Component: doc-Administration_Guide (Show other bugs)
2.0
Unspecified Unspecified
low Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Divya
SATHEESARAN
:
Depends On:
Blocks: 858426
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-07-16 09:38 EDT by Niels de Vos
Modified: 2015-04-10 03:15 EDT (History)
5 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
: 858426 (view as bug list)
Environment:
Last Closed: 2015-04-10 03:15:31 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Niels de Vos 2012-07-16 09:38:26 EDT
9.5.7.1 on page 51 explicitly mentions re-mounting the bricks with "-o acl", but for XFS (and most filesystems) that is the default. It is probably more common to need to remount the Gluster volume with "-o acl" instead. Maybe that common problem can be added?

Note that there are other references where bricks are mounted with "-o acl". "-o acl" is the default for XFS and most other filesystems, there is no need to explicitly mention or request it.
Comment 1 Divya 2012-09-04 07:44:38 EDT
I have deleted the sections which instructed users to mount with "-o acl" option and the updated documentation is available at: http://documentation-devel.engineering.redhat.com/docs/en-US/Red_Hat_Storage/2.0/html/Administration_Guide/index.html
Comment 2 SATHEESARAN 2012-10-10 06:30:56 EDT
Moving this bug to VERIFIED state

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.