Bug 84112 - iostat misreporting information
iostat misreporting information
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Linux 2.1
Classification: Red Hat
Component: sysstat (Show other bugs)
2.1
i686 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Charlie Bennett
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-02-12 08:06 EST by Mike Norton
Modified: 2007-11-30 17:06 EST (History)
2 users (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2005-02-02 11:13:04 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Mike Norton 2003-02-12 08:06:40 EST
Description of problem:

When Running iostat -x 10 4  I get the following output which is clearly not 
correct as the machine is almost completely idle


avg-cpu:  %user   %nice    %sys   %idle
           4.12    0.00    0.45   95.42

Device:  rrqm/s wrqm/s   r/s   w/s  rsec/s  wsec/s avgrq-sz avgqu-sz   await  
svctm  %util
sda        0.00   7.30  0.00  3.10    0.00   84.00    27.10 4294937.42   38.71 
3225.81 100.00
sda1       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda2       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda3       0.00   2.00  0.00  1.20    0.00   25.60    21.33     0.07   58.33  
16.67   0.20
sda4       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda5       0.00   1.50  0.00  0.70    0.00   17.60    25.14     0.02   28.57  
28.57   0.20
sda6       0.00   3.80  0.00  1.20    0.00   40.80    34.00 4294957.33   25.00 
8325.00  99.90
sda7       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda8       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda9       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda10      0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00

on other machines I get the following output which Is what I would expect :-

avg-cpu:  %user   %nice    %sys   %idle
          41.27    0.00    1.32   57.40

Device:  rrqm/s wrqm/s   r/s   w/s  rsec/s  wsec/s avgrq-sz avgqu-sz   await  
svctm  %util
sda        4.20   2.50 13.00  7.70  137.60   81.60    10.59     1.11   53.62  
22.22   4.60
sda1       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda2       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda3       0.00   0.90  0.00  1.30    0.00   17.60    13.54     0.02   15.38   
7.69   0.10
sda4       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda5       0.00   0.50  0.00  0.70    0.00    9.60    13.71     0.03   42.86  
14.29   0.10
sda6       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda7       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda8       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda9       0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda10      0.00   0.00  0.00  0.00    0.00    0.00     0.00     0.00    0.00   
0.00   0.00
sda11      4.20   1.10 13.00  5.70  137.60   54.40    10.27     1.06   56.68  
24.60   4.60
sdb      659.50   6.90 486.50 11.10 9168.00  144.00    18.71    14.72   29.58   
8.18  40.70
sdb1     659.50   6.90 486.50 11.10 9168.00  144.00    18.71    14.72   29.58   
8.18  40.70
Comment 1 Nils Philippsen 2004-01-13 10:57:40 EST
Does the problem still show with a recent kernel erratum?
Comment 2 Charlie Bennett 2004-08-27 18:54:57 EDT
Hi - I'm testing a newer upstream version of the sysstat package that
appears to correct this problem.  You can find a copy at
http://people.redhat.com/ccb/sysstat/2.1AS/<arch>/5.0.5-3.

If you are willing to try it out, your feedback would be greatly
appreciated.

Thanks

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.