Bug 84285 - kernel 2.4.20-any not liking my Promise ATA100 controller
kernel 2.4.20-any not liking my Promise ATA100 controller
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 84267
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: kernel (Show other bugs)
9
All Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Arjan van de Ven
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-02-13 19:05 EST by Joshua Jensen
Modified: 2008-01-17 12:49 EST (History)
0 users

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-02-21 13:51:47 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Joshua Jensen 2003-02-13 19:05:21 EST
Description of problem:

Kernel 2.4.20-2.45 when booting find my ATA100 Promise IDE controller, and says:

PDC202XX: Primary channel reset.
PDC202XX: Secondary channel reset.
hde: DMA disabled
hde: timeout waiting for DMA
hde: dma_timer_expiry: dma status == 0x21
hde: timeout waiting for DMA
PDC202XX: Primary channel reset.
PDC202XX: Secondary channel reset.
hde: DMA disabled
hde: timeout waiting for DMA
hde: dma_timer_expiry: dma status == 0x21
hde: timeout waiting for DMA
PDC202XX: Primary channel reset.
PDC202XX: Secondary channel reset.
hde: DMA disabled
hde: timeout waiting for DMA
etc
etc (it goes on for longer than you probably care to read)

This takes about 2 or 3 minutes everytime I boot the machine, and has happened
with all the 2.4.20 kernels that Red Hat Betas have had.  This is not a problem
with the 2.4.18-based kernels.

My kernel command line:
ro root=LABEL=/ hdg=ide-scsi ide0=noprobe ide1=noprobe ide2=ata66

My setup is the ide0 and ide1 have no drives, ide2,3 are on the built-in Promise
card.  ide2 has hde with is a new IBM ata100 drive, with is connected via the
special cable.  ide3 has hdg which is a "Hewlett-Packard CD-Writer Plus 9100,
ATAPI CD/DVD-ROM drive".  The Promise card is built into my Asus A7V133 motherboard:

00:00.0 Host bridge: VIA Technologies, Inc. VT8363/8365 [KT133/KM133] (rev 02)
00:01.0 PCI bridge: VIA Technologies, Inc. VT8363/8365 [KT133/KM133 AGP]
00:04.0 ISA bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super South] (rev 22)
00:04.1 IDE interface: VIA Technologies, Inc. VT82C586/B/686A/B PIPC Bus Master
IDE (rev 10)
00:04.2 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 10)
00:04.3 USB Controller: VIA Technologies, Inc. USB (rev 10)
00:04.4 Bridge: VIA Technologies, Inc. VT82C686 [Apollo Super ACPI] (rev 30)
00:09.0 Multimedia audio controller: Creative Labs SB Live! EMU10k1 (rev 08)
00:09.1 Input device controller: Creative Labs SB Live! MIDI/Game Port (rev 08)
00:0d.0 Ethernet controller: Lite-On Communications Inc LNE100TX (rev 21)

00:11.0 Unknown mass storage controller: Promise Technology, Inc. 20265 (rev 

02)01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon R200 QL
[Radeon 8500 LE]


Version-Release number of selected component (if applicable):

daily build, but every 2.4.20-based kernel has done this
Comment 1 Bill Nottingham 2003-02-14 01:07:25 EST

*** This bug has been marked as a duplicate of 84267 ***
Comment 2 Red Hat Bugzilla 2006-02-21 13:51:47 EST
Changed to 'CLOSED' state since 'RESOLVED' has been deprecated.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.