Bug 852365 - [ovirt-engine-core] Engine should not use the same ports that JBoss uses by default
[ovirt-engine-core] Engine should not use the same ports that JBoss uses by d...
Status: CLOSED CURRENTRELEASE
Product: Red Hat Enterprise Virtualization Manager
Classification: Red Hat
Component: ovirt-engine-setup (Show other bugs)
3.1.0
x86_64 Linux
high Severity unspecified
: ---
: ---
Assigned To: Moran Goldboim
Ilanit Stein
infra integration
:
Depends On: 831193
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-08-28 05:31 EDT by Juan Hernández
Modified: 2012-12-04 15:02 EST (History)
10 users (show)

See Also:
Fixed In Version: si-20
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of: 831193
Environment:
Last Closed: 2012-12-04 15:02:38 EST
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Juan Hernández 2012-08-28 05:31:24 EDT
+++ This bug was initially created as a clone of Bug #831193 +++

Description of problem:
When starting ovirt-engine service it fails to start becuase it tries to use the same ports as jboss.
Engine should not use the same ports that JBoss uses by default. 

Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:


Steps to Reproduce:
1.
2.
3.
  
Actual results:


Expected results:


Additional info:

--- Additional comment from iheim@redhat.com on 2012-06-12 15:26:32 EDT ---

not sure this is a high priority.
for now we can release note not to start jbossas service on a machine running ovirt service.

--- Additional comment from dbotzer@redhat.com on 2012-06-17 03:34:12 EDT ---

How will this affect the work with Reporting Tool ? 
And DWH ?

Dont these two need jboss ?

--- Additional comment from juan.hernandez@redhat.com on 2012-07-16 14:39:50 EDT ---

The proposed change to fix this bug is here:

http://gerrit.ovirt.org/6348

--- Additional comment from juan.hernandez@redhat.com on 2012-08-28 04:14:30 EDT ---

The proposed change has been merged upstream:

http://gerrit.ovirt.org/gitweb?p=ovirt-engine.git;a=commit;h=f493d1945a71d9def9075fb945c99a9d86f6bd30

The default ports are the following now:

http: 8700
https: 8701
ajp: 8702
remoting: 8703
txn-recovery: 8704
txn-status: 8705
Comment 3 Ilanit Stein 2012-11-13 07:56:42 EST
Verified on SI24: started jbossas service while ovirt-engine service is running with no problem.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.