Bug 8582 - HD access error then setup hangs
HD access error then setup hangs
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: installer (Show other bugs)
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jay Turner
Depends On:
  Show dependency treegraph
Reported: 2000-01-18 16:57 EST by Jack Botner
Modified: 2015-01-07 18:40 EST (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2000-02-09 22:31:22 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Jack Botner 2000-01-18 16:57:10 EST
I am attempting to upgrade a Red Hat Linux 5.1 installation with 6.1,
using the new graphical setup program. The PC is an Intel P233-MMX.
After "Upgrade" is selected, the message is displayed:

Error mounting ext2 filesystem on hda1: invalid argument

Then OK is pressed the program says "searching for Red Hat installations"
and hangs.

It may be relevant that the current Red Hat 5.1 is installed in hdb1 and
the swap partition is in hdb2.

Thank You,
Jack Botner botner@yesic.com
Comment 1 Jack Botner 2000-01-24 17:51:59 EST
The same error occurs with the text installation program.
Comment 2 Jay Turner 2000-02-09 22:31:59 EST
My guess is that you have a NTFS partition on /dev/hda1.  There is a known bug
in the 6.1 installer which caused it to try and mount NTFS partitions as ext2
partitions.  Of course, this does not work and the installer crashes out with
the message that you quoted.  If this is the case (you have a NTFS partition)
then the problem is fixed when using the errata boot images available from
updates.redhat.com as well as mirrors.  Please reopen this bug if you continue
to have problems.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.