Bug 85921 - can send emails but cannot receive emails
Summary: can send emails but cannot receive emails
Status: CLOSED NOTABUG
Alias: None
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: sendmail
Version: 8.0
Hardware: i386
OS: Linux
medium
medium
Target Milestone: ---
Assignee: Florian La Roche
QA Contact: David Lawrence
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends On:
Blocks:
TreeView+ depends on / blocked
 
Reported: 2003-03-10 21:25 UTC by Dwaine Thomas
Modified: 2007-04-18 16:51 UTC (History)
0 users

(edit)
Clone Of:
(edit)
Last Closed: 2003-03-17 15:54:00 UTC


Attachments (Terms of Use)

Description Dwaine Thomas 2003-03-10 21:25:16 UTC
From Bugzilla Helper:
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; en-US; rv:1.0.1) Gecko/20021003

Description of problem:
edited /etc/sendmail.mc and commented out the following two lines,
dn1 DAEMON_OPTIONS(`Port=smtp,Addr=127.0.0.1, Name=MTA')
dn1 DAEMON_OPTIONS(`port=smtp,Addr=::1, Name=MTA-v6, Family=inet6')

ran the M4...no errors.  restarted sendmail(/etc/init.d/sendmail restart).

sent email to this machine, but did not get email.  looked at /etc/sendmail.cf
and at the very end was the problem,

# SMTP daemon options

O DaemonPortOptions=Port=smtp,Addr=127.0.0.1, Name=MTA
O DaemonPortOptions=port=smtp,Addr=::1, Name=MTA-v6, Family=inet6

these two lines should have been commented out from the M4.  I manually
commented these out(although, you advise not to edit this file) and now I get
email.  Bug in the M4?


Version-Release number of selected component (if applicable):


How reproducible:
Always

Steps to Reproduce:
1.in sendmail.mc, comment out two DAEMON...lines
2.run M4
3.restart sendmail
4.test sending to machine
    

Actual Results:  no email

Expected Results:  email

Additional info:

Comment 1 Need Real Name 2003-03-14 23:02:23 UTC
You realize in your "Description of problem" you are commenting out with
dn[one] not dn[el] - it's correctly dn[el] - "dnl".  Is this just a typo in
the bug report or what's actually in the .mc file?

Comment 2 Dwaine Thomas 2003-03-17 15:54:00 UTC
mitch@theneteffect.com was correct.  I had inserted by mistake dn1 and not dnl 
for the two DAEMON...lines in the sendmail.mc file.  I now put dnl in the .mc 
file, recompiled with M4, restarted sendmail, and it works; checked the 
sendmail.cf file and the appropriate lines are commented out.  Thanks for 
catching this.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.