Bug 86440 - Realplayer not working with Red Hat Linux 8.0.94?
Realplayer not working with Red Hat Linux 8.0.94?
Status: CLOSED DUPLICATE of bug 87898
Product: Red Hat Linux
Classification: Retired
Component: glibc (Show other bugs)
9
i386 Linux
medium Severity medium
: ---
: ---
Assigned To: Jakub Jelinek
Brian Brock
:
Depends On:
Blocks:
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2003-03-21 18:35 EST by Kai 'wusel' Siering
Modified: 2007-04-18 12:52 EDT (History)
1 user (show)

See Also:
Fixed In Version:
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Environment:
Last Closed: 2006-02-21 13:52:16 EST
Type: ---
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
CRM:
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---


Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Kai 'wusel' Siering 2003-03-21 18:35:59 EST
Description of problem:

realplayer dies with segfault.

Version-Release number of selected component (if applicable):

rp8_linux20_libc6_i386_cs2_rpm (from realnetworks.com)

How reproducible:

Install said rpm on 8.0.94, run (as normal user) "realplay", enter
your user data. After "finish" on any subsequent start, "realplay"
segfaults.

Steps to Reproduce:
1. Download & install rp8_linux20_libc6_i386_cs2_rpm
2. Start "realplay", enter registration data.
3. Back in the shell, start "realplay". Praise the segfault.
    
Actual results:

Won't work.

Expected results:

Should work.

Additional info:

strace of "realplay" (first run):

[...]
mmap2(NULL, 8388608, PROT_READ|PROT_WRITE|PROT_EXEC, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS,
-1, 0) = 0x40b3c000
mprotect(0x40b3c000, 4096, PROT_NONE)   = 0
clone(child_stack=0x4133b930,
flags=CLONE_VM|CLONE_FS|CLONE_FILES|CLONE_SIGHAND|CLONE_THREAD|CLONE_SETTLS|CLONE_PARENT_SETTID|CLONE_CHILD_CLEARTID|CLONE_DETACHED,
[26003], {entry_number:6, base_addr:0x4133bd40, limit:1048575, seg_32bit:1,
contents:0, read_exec_only:0, limit_in_pages:1, seg_not_present:0, useable:1}) =
26003
nanosleep({0, 1000}, NULL)              = 0
futex(0x83dbcc8, FUTEX_WAKE, 1, NULL)   = 1
brk(0)                                  = 0x8407000
brk(0x840f000)                          = 0x840f000
futex(0x83dbcc8, FUTEX_WAKE, 2, NULL)   = 0
futex(0x83dbcc8, FUTEX_WAKE, 3, NULL)   = 0
open("/home/wusel/.RealNetworks_RealPlayer_60", O_WRONLY|O_CREAT|O_TRUNC, 0666)
= 7
flock(7, LOCK_EX)                       = 0
fstat64(7, {st_mode=S_IFREG|0664, st_size=0, ...}) = 0
mmap2(NULL, 4096, PROT_READ|PROT_WRITE, MAP_PRIVATE|MAP_ANONYMOUS, -1, 0) =
0x40026000
flock(7, LOCK_UN)                       = 0
write(7, "ClientLicenseKey=000000000000700"..., 418) = 418
close(7)                                = 0
munmap(0x40026000, 4096)                = 0
open("/home/wusel/.RealNetworks_RealPlayer_60", O_RDONLY) = 7
flock(7, LOCK_EX)                       = 0
stat64("/home/wusel/.RealNetworks_RealPlayer_60", {st_mode=S_IFREG|0664,
st_size=418, ...}) = 0
futex(0x83d9f28, FUTEX_WAIT, -439, NULL) = -1 EINTR (Interrupted system call)
+++ killed by SIGSEGV +++
Comment 1 Jonathan Schatz 2003-04-07 18:03:25 EDT
i can confirm this on rh9.0. 

additionally, RealPlayer9 exhibits this same behavior:

[jon@jonschatz-lx RealPlayer9]$ ./realplay
http://www.dancerecords.com/topsellers.php?SID=\&week=1734\&genre=1
Segmentation fault (core dumped)
[jon@jonschatz-lx RealPlayer9]$ !gd
gdb ./realplay core.4029
warning: core file may not match specified executable file.
Core was generated by `./realplay
http://www.dancerecords.com/topsellers.php?SID=&week=1734&genre=1'.
Program terminated with signal 11, Segmentation fault.
#0  0x40433ddb in ?? ()
(gdb) bt
#0  0x40433ddb in ?? ()
#1  0x40432e21 in ?? ()
#2  0x402d4e01 in ?? ()
#3  0x4056f20b in ?? ()
#4  0x4056e622 in ?? ()
#5  0x4057265a in ?? ()
#6  0x40571f19 in ?? ()
#7  0x40287931 in ?? ()
#8  0x4028825d in ?? ()
#9  0x4028857f in ?? ()
#10 0x4057149c in ?? ()
#11 0x40570b29 in ?? ()
#12 0x40570aa3 in ?? ()
#13 0x4058de1c in ?? ()
#14 0x40ed3c45 in ?? ()
#15 0x40ed3143 in ?? ()
#16 0x409a5027 in ?? ()
#17 0x409a4847 in ?? ()
#18 0x4099a77b in ?? ()
#19 0x4099d90d in ?? ()
#20 0x4099c895 in ?? ()
#21 0x40a303eb in ?? ()
#22 0x40a26c94 in ?? ()
#23 0x40a379f3 in ?? ()
#24 0x40a38280 in ?? ()
#25 0x40a2ffb3 in ?? ()
#26 0x40ab71e0 in ?? ()
#27 0x40aa899c in ?? ()
#28 0x4058e321 in ?? ()
#29 0x40570b50 in ?? ()
#30 0x40570aa3 in ?? ()
#31 0x4062b6cd in ?? ()
#32 0x405f586e in ?? ()
#33 0x0804c8e2 in ?? ()
#34 0x0804b165 in ?? ()
#35 0x403d5917 in ?? ()
Comment 2 Jonathan Schatz 2003-04-07 18:54:17 EDT
ok, i managed to get both versions working by upgrading my codecs here:

http://realforum.real.com/cgi-bin/unixplayer/showthreaded.pl?Cat=&Board=announcements&Number=3128&page=0&view=collapsed&sb=5

Comment 3 Mike A. Harris 2003-04-19 05:00:09 EDT

*** This bug has been marked as a duplicate of 87898 ***
Comment 4 Red Hat Bugzilla 2006-02-21 13:52:16 EST
Changed to 'CLOSED' state since 'RESOLVED' has been deprecated.

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.