Bug 869247 - channel family detail page shows 0 systems using given channel even if there are non-0
channel family detail page shows 0 systems using given channel even if there ...
Product: Red Hat Satellite 5
Classification: Red Hat
Component: WebUI (Show other bugs)
Unspecified Unspecified
unspecified Severity low
: ---
: ---
Assigned To: Jan Dobes
Dimitar Yordanov
Depends On:
Blocks: sat560-blockers
  Show dependency treegraph
Reported: 2012-10-23 07:50 EDT by Jan Hutař
Modified: 2013-10-01 17:53 EDT (History)
5 users (show)

See Also:
Fixed In Version: spacewalk-java-1.10.94-1
Doc Type: Bug Fix
Doc Text:
Story Points: ---
Clone Of:
Last Closed: 2013-10-01 17:53:10 EDT
Type: Bug
Regression: ---
Mount Type: ---
Documentation: ---
Verified Versions:
Category: ---
oVirt Team: ---
RHEL 7.3 requirements from Atomic Host:
Cloudforms Team: ---

Attachments (Terms of Use)

  None (edit)
Description Jan Hutař 2012-10-23 07:50:18 EDT
Description of problem:
On "Software Channel Entitlements" page I see number of systems subscribed with given "Channel Entitlement". When I open channel family detail page for it, I see a list of channels, but in column "Systems" there is 0. If I click on that 0, I'm taken to channel details "Subscribed Systems" page where I see correct amount of systems again.

Version-Release number of selected component (if applicable):

How reproducible:

Steps to Reproduce:
1. Go to: https://<fqdn>/rhn/channels/software/Entitlements.do
2. Find some channel family with non-0 in "Systems Subscribed" column
3. Click to: https://<fqdn>/rhn/software/channels/ChannelFamilyTree.do?cfid=<your_chosen_channel_family>
4. Observe numbers in "Systems" column. Their summary should match to
   number observed in step 2.

Actual results:
Entitlements.do ... 101 systems
ChannelFamilyTree.do ... 0 + 0 + 0 (I have 3 channel there) = 0 systems
ChannelSubscribers.do ... 101 systems

Expected results:
Entitlements.do ... 101 systems
ChannelFamilyTree.do ... 101 systems
ChannelSubscribers.do ... 101 systems

Additional info:
This was broken this way in Satellite 5.4.1 as well.
Comment 1 Jan Dobes 2013-06-12 08:10:39 EDT
fixed in spacewalk master: fd357e4e4aad07e14f2bb4c4cfc4f1129968210e
Comment 4 Clifford Perry 2013-10-01 17:53:10 EDT
Satellite 5.6 has been released. This bug was tracked under the release.  

This bug was either VERIFIED or RELEASE_PENDING (re-verified prior shortly
before release). 


Text from Upgrade Erratum follows:

Since the problem described in this bug report should be
resolved in a recent advisory, it has been closed with a
resolution of ERRATA.

For information on the advisory, and where to find the updated
files, follow the link below.

If the solution does not work for you, open a new bug report.


Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.